Белият дом опроверга условното предложение на президента Джо Байдън да

...
Белият дом опроверга условното предложение на президента Джо Байдън да
Коментари Харесай

Белият дом: Байдън няма намерение да се среща с Путин

Белият дом опроверга условното предложение на президента Джо Байдън да седне на масата на договарянията с президента Владимир Путин, като съобщи, че той " няма планове да организира среща сега ".

" В момента той няма планове да беседва с господин Путин. И както също по този начин сподели, Путин не е посочил безусловно никаква податливост да се интересува от какъвто и да е разговор. Всъщност, тъкмо противоположното ", съобщи пред кореспонденти съветникът по националната сигурност на Белия дом Джон Кърби.

Байдън съобщи в четвъртък по време на взаимна конференция с френския президент Еманюел Макрон, че би бил подготвен да беседва с Путин за разрешаване на спора в Украйна, в случай че водачът на Кремъл " търси метод да постави завършек на войната ".

Това беше най-далечната стъпка, която Байдън е предприемал, с цел да изрази подготвеност за среща с Путин, който преди повече от девет месеца подреди на военните си да стартират инвазия в прилежаща, прозападна Украйна, предизвиквайки международен дипломатически и стопански потрес.

Междувременно Кърби съобщи, че Западът не упорства президентът на Украйна Володимир Зеленски да стартира договаряния с Русия в миг, когато украинските сили имат многократни триумфи против нахлуващите съветски военни.

" Президентът въобще не е посочвал, че в този момент е моментът за договаряния. Всъщност той беше пореден, че единствено президентът Зеленски може да дефинира дали и по кое време ще има преговорно съглашение и по какъв начин ще наподобяват събитията към това съглашение ", сподели Кърби.

" Войната може да завърши през днешния ден без договаряния, в случай че Путин постъпи вярно и просто напусне Украйна. Неговите войски нямат място там ", добави Кърби.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР