Белият дом обяви, че Русия ще се изправи пред още

...
Белият дом обяви, че Русия ще се изправи пред още
Коментари Харесай

САЩ обещаха на Путин още повече страдания за Русия

Белият дом разгласи, че Русия ще се изправи пред още по-голямо икономическо страдалчество, в случай че конфискува активите на задграничните компании, които се изтеглят от страната, както заплаши президентът Владимир Путин, съобщи „ Ню Йорк Таймс”.

Заради съветската военна експанзия в Украйна редица западни компании се сбогуваха с съветския пазар. Путин съобщи, че съветското държавно управление може да поеме активите на задгранични компании, които се изтеглят от федерацията. Джен Псаки, прессекретарят на Белия дом, написа в Туитър, че администрацията на Джо Байдън приветства решението на американски и други компании да изоставен Русия, тъй като не желаят да вземат участие в нейната война против Украйна.

„ Всяко беззаконно решение на Русия да изземе активите на тези компании в последна сметка ще докара до още по-голяма икономическа болежка за Русия “, прибавиха от Белия дом. „ Това ще подчертае ясното обръщение към международната бизнес общественост, че Русия не е безвредно място за вложение и правене на бизнес.

По-рано Путин загатна за опцията за национализиране на активите на западни компании, които се изтеглят от съветския пазар, и прикани висши чиновници да „ работят уверено “ за опазване на работните места. Путин сподели, че активите на някои компании би трябвало да бъдат трансферирани „ на тези, които желаят да работят “. Западните наказания, както и изтеглянето на компании от Русия поради военната ѝ експанзия против Украйна, подложиха на голям напън съветската стопанска система. Руската рубла към този момент е безусловно непотребна, а цените на съществени артикули се покачиха внезапно. Кремъл е изключително обезпокоен от отдръпването на западните компании, които в миналото символизираха интеграцията на постсъветска Русия в международната стопанска система, измежду които McDonald`s и Coca-Cola.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР