Белият дом не е готов за по-широко въвличане във войната

...
Белият дом не е готов за по-широко въвличане във войната
Коментари Харесай

The New York Times: Украйна няма какво да губи от ескалация на конфликта, но не и САЩ

Белият дом не е подготвен за по-широко замесване във войната с Русия, разясняват в редакцията на американския вестник The New York Times.

" Американските и украинските цели се разминават “, изяснява изданието, като цитира думите на поискали анонимност съветници на американския президент Джо Байдън.

" В този миг Украйна няма какво да губи от ескалация на връзките с Русия. Но Байдън има доста за губене. В Белия дом има забележима угриженост, че президентът на Русия Владимир Путин ще разположи нуклеарни оръжия на бойното поле – в опит да убеди света, че в случай че Украйна продължи да хвърля американски бомби и ракети на съветска територия, той няма да се поколебае да употребява най-мощните оръжия против страната “, се споделя в публикацията, представена от.

Държавният глава на Украйна Володимир Зеленски от своя страна " отхвърли нуклеарните опасения като несъразмерни “.

За Вашингтон също не е ясно по какъв начин тъкмо може да наподобява " допустимият край “ на войната в Украйна. " Официално Украйна към момента приказва за цялостна победа “, само че " Русия наподобява набира скорост “, се споделя още в публикацията.

Байдън изпитва усложнения с " ръководството на двамата най-трудни съдружници на Америка, президента Владимир Зеленски в Украйна и израелския министър председател Бенямин Нетаняху “. В редакцията са уверени, че и двете войни – в Украйна и в Израел – навлизат в решителна повратна точка.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР