Белият дом и лидерите на Конгреса постигнаха споразумение за временна

...
Белият дом и лидерите на Конгреса постигнаха споразумение за временна
Коментари Харесай

Белият дом и Конгресът временно ще отменят тавана на дълговете на федералното правителство

Белият дом и водачите на Конгреса реализираха съглашение за краткотрайна анулация на тавана за дълга на федералното държавно управление за интервал от две години и приемане на бюджета, предадоха международните организации.

Споразумението би трябвало да бъде гласувано от Конгреса по-късно тази седмица. Ако бъде признато, то ще предотврати заплахата от дефолт на американското държавно управление по суверенния му дълг най-малко до юли 2021 година, както и следващо скъпоструващо прекъсване на работата на федералните организации, прецизира ДПА.

Таванът на дълга е законодателно въведено ограничаване за размера на отговорностите, които федералното държавно управление може да поема, и сега е 22 трлн. $.

Без повишение на тази граница министерството на финансите не би могло да заема пари от пазарите, с цел да заплаща разноските на държавното управление. По-рано този месец министерството предизвести, че държавното управление може да изчерпи средствата, с които разполага, до септември, в случай че законодателите не съумеят да реализират съглашение преди лятната си почивка през август.

В поредност туитове президентът Доналд Тръмп съобщи, че договорката не съдържа " горчиви хапове " и е " същински компромис ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР