Белият дом е изключил телевизия СиЕнЕн (CNN) от ежегодния неофициален

...
Белият дом е изключил телевизия СиЕнЕн (CNN) от ежегодния неофициален
Коментари Харесай

Тръмп изключи голяма американска телевизия от традиционна среща с журналисти

Белият дом е изключил телевизия СиЕнЕн (CNN) от годишния всекидневен брифинг преди речта на президента пред Конгреса "За положението на съюза ", съобщи АП.

Телевизията обаче не е изразила обществен митинг, нито някой от публицистите, участвали на обичайния обяд, отбелязва организацията. Нито една медия не бойкотира събитието в израз на поддръжка към СиЕнЕн, за разлика от английските публицисти, които напуснаха среща в понеделник със консултант на премиера Борис Джонсън, с цел да поддържат сътрудниците си, на които бе отхвърлен достъп. Обядът с присъединяване на телевизионни водещи в деня преди речта "За положението на съюза " е традиция, датираща отпреди ръководството на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския. СиЕнЕн удостовери, че нито един от нейните публицисти не е бил поканен, само че отхвърли коментар. Тази телевизия най-честата цел на недоволствата на американския президент по адрес на публицистите, отбелязва Българска телеграфна агенция, цитирайки АП. Говорителка на Белия дом също отхвърли да разяснява тематиката.

Тръмп още веднъж смая всички

"Възмутително е това, което прави Белият дом ", съобщи Франк Сесно, шеф на Училището за медии и обществени въпроси в университета "Джордж Вашингтон " и някогашен началник на бюрото на СиЕнЕн във Вашингтон. Боб Шифър, някогашен водещ на вечерните вести и на предаването "Лице на нацията " по СиБиЕС (CBS), сподели, че е участвал на доста тези обеди и не счита, че това има значение за отразяването на речта на президента. Според някои медийни експерти обаче американските публицисти е трябвало да вземат образец от английските си сътрудници и да бойкотират срещата в Белия дом.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР