Белият дом безшумно лобира републиканците в Камарата на представителите на

...
Белият дом безшумно лобира републиканците в Камарата на представителите на
Коментари Харесай

Белият дом иска да смекчи санкциите срещу Русия

Белият дом тихо лобира републиканците в Камарата на представителите на Съединени американски щати да смекчат законопроекта за глобите против Русия, научи „ Ню Йорк Таймс “.

Американците постановиха нов пакет от наказания против Кремъл поради обвинявания, че руснаците са се намесили в американските президентски избори през 2016 година.

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър съобщи, че администрацията на президента не е подготвена да одобри позиция по отношение на документа. Това значи, че Доналд Тръмп си оставя малка врата за налагане на несъгласие.

Администрацията на президента е загрижена, че документът лимитира пълномощията на президента. Негативен резултат от приемането на глобите – съгласно публични лица – ще бъде сигналът, който ще изпрати Вашингтон към Москва.

През предходната седмица Сенатът утвърди законопроект, който включва налагане на нови наказания против Кремъл. Те ще се отразят най-много в нефтения и банков бранш на съветската стопанска система.

Вчера представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Русия имат подготвеност да предприеме ответни ограничения. Въпросът към този момент се разисква на експертно равнище.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР