Белите зъби са мечта за мнозина. Запазването на снежнобялата белота

...
Белите зъби са мечта за мнозина. Запазването на снежнобялата белота
Коментари Харесай

МАЛЪК ПОМОЩНИК: Как да ограничите появата на петна по зъбите

Белите зъби са фантазия за мнозина. Запазването на снежнобялата белота на обаче е в действителност сложна задача, изключително в случай че пушите, пиете кафе, чай, вино, газирани питиета, консумирате оцет, соев сос, шоколад, доматен сос, червени плодове, боровинки, касис, алено цвекло.

Всички тези и доста други храни провокират поява на петна по зъбите, оцветявания, наслагвания, които са упорити за унищожаване. Но какво можете да извършите, с цел да намалите появяването на петна по зъбите?

1. Четкайте постоянно

Не пропускайте четкането на два пъти дневно заран и вечер. Ако имате опция, правете го и следобяд откакто сте се хранили. Важно е обаче да мине най-малко час след хранене, тъй като миенето на незабавно след хранене може да ги повреди.
свързани новини4414на 09.07.202118941на 11.05.2020
2. Ползвайте зъбен конец всеки ден

Зъбният конец ще ви помогне освен да намалите петната по зъбите, само че и да ги предпазите от кариес. Остатъците от храна, които остават в междузъбното пространство, са причина за гниещи процеси в емайла на и неговото влечение към кариес, поучава " Флагман ".

3. Избягвайте пушенето

Тютюнопушенето е един от най-големите врагове на белите зъби. Никотинът и катраните в цигарения пушек оставят тъмни петна по зъбите, които са упорити, мъчно се повлияват от методите за разчистване.

4. Избягвайте храни, оставящи петна по зъбите

Трудно е да се откажете от обичаните си лакомства. Много храни оставят петна по или ги оцветяват. Можете обаче да опитате да ги ограничите или да ги похапвате по-рядко с дребни количества.

5. Яжте хрупкави плодове и зеленчуци

Хрупкавите плодове и зеленчуци, като ябълки, моркови, целина, чушки, краставици и доста други, имат свойството да почистват по естествен метод полепналите петна по зъбите. Хрупайте ги колкото се може по-често за здрави и бели зъби.

6. Пийте доста вода

Добрата хидратация е значима за целия организъм. Важна е и за зъбите. Ако пиете задоволително вода, тя ще способства за отмиването на питателните останки, които евентуално могат да оставят петна по зъбите, написа az-jenata.bg

7. Използвайте сламка

Ако пиете питиета, които оцветяват зъбите, можете да опитате да ги консумирате със сламка. Така ще избегнете директния им допир със зъбния гланц.

8. Ограничете потреблението на киселинни храни

Киселинните храни и питиета повреждат емайла и го отслабват. Те основават условия за оставяне на петна по зъбите, както и за по-голямата им неустойчивост на увреждане, кариес, възпаления на венците. Киселинните храни провокират и пожълтяване на зъбите, което се повлиява мъчно.

9. Четкайте със сода за самун

Содата за самун е натурално средство за на зъбите. Тя участва в доста пасти и води за уста поради избелващите си свойства. Четкайте с малко сода, добавена към пастата за зъби или непосредствено върху четката. Не го правете всеки ден, с цел да не увредите емайла.

10. Дъвчете дъвки без захар

Ако не можете да се откажете изцяло от дъвката, постарайте се най-малко да е без захар. Добавените захари в храната покачват киселинността в устната празнина и тялото, като основават предпоставки за оцветяване, пожълтяване на зъбите, поява на възпаления в тъканите. Дъвката ще ви помогне и да се отървете от остатъците от храна след хранене.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР