Белград. В Белград започна Четиристранната среща на високо равнище между

...
Белград. В Белград започна Четиристранната среща на високо равнище между
Коментари Харесай

В Белград започна Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия

Белград. В Белград стартира Четиристранната среща на високо ниво сред България, Гърция, Румъния и Сърбия, съобщи специфичният делегат на Агенция " Фокус " . Премиерите на България, Гърция и Румъния - Бойко Борисов, Алексис Ципрас и Виорика Дънчила, и президентът на Сърбия Александър Вучич ще обсъдят общите планове в сферите на превоза, инфраструктурата и енергетиката, развиването на икономическото съдействие, укрепването на районната непоклатимост и поддръжката за интеграцията на страните в района.
В рамките на диалозите в Белград Виорика Дънчила ще запознае водачите от формата с целите на румънското председателство на Съвета на Европейския съюз, което стартира на 1 януари 2019 година
Очаква се диалозите да продължат към един час, а по-късно ще дадат пресфонференция.
Срещата на четиримата водачи е шеста по ред, като за повторно хазаин на събитието е президентът на западната ни съседка. Първата среща в Белград на формата бе проведена на 9 декември 2017 година Основни тематики тогава бяха развиването на икономическото съдействие, укрепването на районната непоклатимост и поддръжката на европейската интеграция на страните от района.
В делегацията на премиера в Белград е също и министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Той който ще взе участие в Четиристранна среща на министрите на спорта и ръководителите на футболните федерации на България, Гърция, Румъния и Сърбия. Те ще разискват на практика въпроси, свързани с лансирането на обща кандидатура за домакинство на Световното състезание по футбол през 2030 година - предложение, което бе показано в границите на последната среща на формата, извършена при започване на ноември във Варна.

Тереза ГЕРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР