Белград. Протестите в Сърбия стават по-масови, пише електронното издание на

...
Белград. Протестите в Сърбия стават по-масови, пише електронното издание на
Коментари Харесай

„Независен“ : Протестите в Сърбия стават по-масови

Белград. Протестите в Сърбия стават по-масови, написа електронното издание на македонският вестник „ Независен “
По време на митинга " Един от пет милиона ", който се организира в центъра на Белград в събота, жителите извършиха Студентския площад и улица " Васина ", където се организира протестно шествие. Организаторите на митинга желаеха още нещо - уволнението на министъра на вътрешните работи Небойша Стефанович. Следващият митинг е плануван за 5 януари.
Според публицисти от телевизия Н1 в митинга са взели присъединяване повече хора от митинга предходната събота. Участниците в митинга свиреха и носеха плакати с надписите: " Ние сме пет милиона души, " " Стига неистини, пенсионерите са гладни ", " Протестирам, не желая да си потеглям "
Организаторите на митингите потвърдиха настояванията си де се освети следствието за убийството на Оливер Иванович в Митровица, както и да се открият причинителите на набези против публицисти и опозиционни фигури, също такая опозицията да получи пет минути ефирно време в националната медия „ Радио и Телевизия Сърбия “ (РТС). Към тези претенции бе добавено още едно - оставката на вътрешния министър Небойша Стефанович.
Изданието припомня, че митингите са били проведени в началото след нападението против водача на сръбската левица Борко Стефанович, само че прераснаха в по-широкомащабни цивилен митинги.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР