Белгийското военно разузнаване отчита, че равнището на шпионските дейности в

...
Белгийското военно разузнаване отчита, че равнището на шпионските дейности в
Коментари Харесай

Белгийското военно разузнаване отчита връщане на нивото на шпионажа от Студената война и определя Русия като най-пряка заплаха

Белгийското военно разузнаване регистрира, че нивото на шпионските действия в страната нараства и към този момент е сходно с времената на Студената война, оповестяват локални медии, като се базират на първия открит отчет на специфичната работа. Това оповестява кореспондентът на Българска телеграфна агенция в Брюксел Николай Желязков.

Русия е избрана като първостепенна и най-пряка опасност за мира в страните от евро-атлантическата общественост. Посочва се, че свързани с съветската страна причинители са в основата на зловредни дейности в електронното пространство, в това число във връзка с инфраструктурата на страните от Запада. Изразено е безпокойство, че тази инфраструктура може да бъде взета на прицел при задълбочаване на войната в Украйна.

Според отчета съветски хакери постоянно правят удари по множеството страни от НАТО като " възмездие " за мощни изказвания или при решения за изпращането на поддръжка за украинските сили. Изразено е очакване тези дейности да продължат.

Отбелязва се, че опциите на съветското разузнаване в Белгия са били краткотрайно лимитирани с решението да бъдат изгонени 21 дипломати от съветското посолство в Брюксел и консулството в Антверпен, както и 19 дипломати от съветското посланичество към Европейски Съюз. Уточнява се, че съветската страна подхваща ограничения да се приспособи към променената среда, с цел да продължи разследващата активност.

Разузнаването на белгийските въоръжени сили добавя, че се резервират заканите от терористични дейности от среди, свързани с ислямизма или крайната левица и десница. В отчета се преглеждат също заканите, които произтичат от разпада на интернационалната система за надзор над неразпространението на оръжия за всеобщо поразяване, както и заплахите, свързани с Китай, Северна Корея, Иран, Сирия и с напрежението сред Индия и Пакистан.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР