Белгийското разследване на предполагаема корупция в Европейския парламент е много

...
Белгийското разследване на предполагаема корупция в Европейския парламент е много
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Корупционното разследване в ЕП е много тревожно

Белгийското следствие на хипотетична корупция в Европейския парламент е " доста обезпокоително ", съобщи Жозеп Борел, ръководителят на външната политика на Европейския съюз.

В рамките на следствието предходната седмица прокурори претърсиха 16 къщи и иззеха 600 000 евро в Брюксел. На четирима души са повдигнати обвинявания, а двама са освободени, се споделя в изказване на прокурорите в неделя, напомня БГНЕС.

През уикенда Европейският парламент прекрати пълномощията и отговорностите на един от своите заместник-председатели, гръцката социалистка Ева Кайли, по отношение на белгийското следствие.

" Със сигурност новините са доста тревожни ", сподели Борел. " Изправени сме пред някои събития, някои обстоятелства, които сигурно ме тормозят и мен като някогашен ръководител на Европейския парламент. "

Прокурорите в продължение на месеци са подозирали, че страна от Персийския залив се пробва да въздейства върху вземането на решения в Брюксел.

Според източник на Ройтерс тази страна е домакинът на Световното състезание по футбол Катар.
Гръцката социалистическа партия ПАСОК изключва Кайли от редиците си.

Тази седмица Екологичен потенциал трябваше да гласоподава предложение за удължение на безвизовия режим в Европейски Съюз за Кувейт, Катар, Оман и Еквадор. Някои евродепутати предложиха дебатът и гласуването да бъдат отсрочени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР