Белгийският производител на електронни компоненти Melexis съобщи в сряда, че

...
Белгийският производител на електронни компоненти Melexis съобщи в сряда, че
Коментари Харесай

Белгийски производител на микрочипове инвестира нови €75 милиона в България

Белгийският производител на електронни съставни елементи Melexis заяви в сряда, че възнамерява да влага 75 милиона евро в границите на идващите пет години в разширение на активността си в България, предава SeeNews.

Първата вълна от вложения ще е още през тази година, като в завода в София ще бъдат вложени 17 милиона евро и ще бъдат наети още 150 души. В момента Melexis е разположила производството си на 7 500 кв. м., а проектът е да добави нови 15 000 кв. м. за уреди за изследване и разработка (R&D), по-голяма складова база и разширение на самия цех за произвеждане.

След края на 2018 година общият брой на чиновниците в София ще нарасне до 575, а до 2022 година ще бъдат наети още 160 души.В България белгийската компания създава микрочипове за автомобилната промишленост.

Melexis ще усили и вложенията във Франция.

" Радваме се, че можем да разтеглим активността в две от европейските ни местоположения, с цел да посрещнем растящото търсене ", споделя Веерле Лозие, вицепрезидент в компанията.В международен мащаб Melexis работи в 14 страни и дава работа на 1 400 души.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР