Белгийският политолог и публицист споделя впечатленията си от пътуването си

...
Белгийският политолог и публицист споделя впечатленията си от пътуването си
Коментари Харесай

Крис Роман: Хитлер направи Европа Judenfrei. ЕС го прави Russenfrei

Белгийският политолог и журналист споделя усещанията си от пътуването си в Донбас и разсъждава за бъдещето на Европейския съюз.

Белгийският политолог и журналист Крис Роман приказва за живота в Донбас, за обединяването на новите райони с Русия, а също по този начин споделя мнението си за политиката на Европейски Съюз по отношение на руснаците и дисидентите.

ИА REGNUM: Наскоро се завърнахте от Донецк. Как можете да опишете настроенията на популацията в Донбас преди референдума?

Крис Роман: Бях там седмица преди референдума, познавам Донецк от доста години и за осем години не съм срещнал там нито един човек, който да желае да се върне под ръководството на Киев. Бих нарекъл знамение, че гласоподаваха не 100, а 97% от популацията.

Всички хора просто ненавиждат режима в Киев. В деня, в който дойдох в Донецк, починаха 16 души. Хората са доста ядосани на режима в Киев и в никакъв случай няма да се върнат под негово ръководство, те страдаха от него прекомерно дълго. Това видях и аз.

Когато карате от границата с Русия към Донецк по пътя, начело има асфалт, отдясно ниви, отляво ниви. И една вечер, когато карахме по този път, видях огромно зарево отляво. Шофьорът сподели, че там са прилетели две ракети, изстреляни от бандеровците. Веднага имах въпрос - в случай че бяха паднали на 500 метра по-близо, ние ще умрем ли?

В Донецк отседнах в хотел Park Inn. Онзи ден чух, че въоръжените сили на Украйна са стреляли по него. Бях там преди седмица. И на всеки пет минути чувах детонации.



В Донецк няма вода, трябваше да оказа помощ на моя другар да придвижи вода от улицата, на 500 метра от къщата, по 30 литра. Чудесно разбирам по какъв начин живее локалното население там. Ужасно е несъмнено. Сега е по-трудно, в сравнение с беше през 2014 година Всичко видях самичък, бях на улицата, ужасно е. Чувахме детонации на всеки пет или 10 минути, тъй като нашият регион беше обстрелван. Просто стрелят. Така режимът в Киев продължава да унищожава Донецк.

Тоест въоръжените сили на Украйна не обстрелват съответно военни цели, а просто тероризират града?

Да, това е безусловно правилно. Това е тероризъм. Ракетите, които падат върху Донецк са най-вече американски - това са MLRS HIMARS. Също по този начин 155-мм гаубици западно произвеждане се употребяват за обстрел на града. Оръжията на блока НАТО, благодарение на бойците на киевския режим, убиват цивилни. Видях го. Унищожени са и доста къщи.

Как оценявате отношението към това от страна на Европейски Съюз и популацията на Европейски Съюз? Бяхте ли наранени по някакъв метод от наказания, както публични, по този начин и неофициални?

Знам, че Европейският съюз към този момент разгласи, че всички, които са взели участие в изборите като наблюдаващи, би трябвало да бъдат наказани. Обадих се на мой другар французин, който беше там, познавам го от доста години и той ми сподели по телефона, че не желае да приказва за това, когато се върне във Франция. Защото го чака правосъден развой във Франция и блокиране на банкова сметка, както и засилен „ надзор “ върху налозите.

Мога да кажа, че и аз имах този опит. Веднага щом стартира спецоперацията, незабавно започнаха да пишат отрицателни публикации за мен в белгийските вестници. След това през обществените мрежи започнах да получавам закани, дадоха обещание да ме намерят и убият. Западната преса приказва единствено отрицателни неща за Русия, казвайки, че руснаците убиват и изнасилват цивилни и деца. Хората започнаха да ме преследват, тъй като станах „ сътрудник на Путин “.

Европейският съюз за мен е терористична организация, като НАТО. Страните от Европейски Съюз и Съединени американски щати оказват помощ на Киев да убие още повече цивилни в Донбас.



Разбирам, че това е война, само че когато задачата е просто да се избият цивилни, това към този момент е тероризъм. Искам също да прибавя: не поддържам Хитлер по никакъв метод, само че даже той не е стрелял по своите. Киев в действителност стреля по личния си народ.

При вероятно завръщане в Европейския съюз ме чакат проблеми. Поисках ДНР-ски и съветски паспорт, с цел да не може Европейски Съюз да ме задържи. Защото, в случай че дойде в Европейския съюз без съветски паспорт, тогава управляващите могат да ми лишават белгийския паспорт и аз ще остана в Белгия.

Познавам едно момиче от Англия, Роуз Джордан, беше на конференция в Луганск. И в Англия взеха решение, че тя към този момент не може да си тръгне оттова. Същото е и с Греъм Филипс, публицист, блокираха банковите му сметки поради журналистическата му активност. Алина Лип, немска журналистка, която в този момент е в Донбас, в случай че се върне в Германия, може да бъде изпратена в пандиза. Същото и с Томас Рьопер. Това е, което чакаме, когато се върнем. В Латвия Руслан Панкратовтой е в пандиза към този момент три месеца - той просто направи репортаж за това, което видя в Донбас, ни повече, ни по-малко.

Бях на погребението на Даря Дугина, познавахме се персонално и съветски дипломати ме предизвестиха, че могат да ме гръмнат като нея. Спомнете си, когато Съединени американски щати оповестиха война на Япония, те сложиха 300 000 японци в лагери. Представете си, че това е допустимо в Европейския съюз. Аушвиц, Берген-Белзен и Равенсбрюк към момента не са унищожени и са подготвени, в случай че е належащо, да одобряват нежелателни хора.

Може би е фикция. Дано бъркам, само че в този момент живеем във време на безвластие. Това значи, че съдът може да вземе каквото си изиска решение. Има образец с съветски бежанци, които не желаят да се бият на фронта и бягат от Русия - Белгия реши, че те не могат да бъдат в Белгия, тъй че влизането в нея е затворено. Руснаците не получават виза в Белгия, не могат да работят там или да я посещават като туристи.

Преди 80 години Хитлер разгласи Европа за " judenfrei ", в този момент Европейският съюз реши Европа да бъде " russenfrei " - без руснаци.



Русофобия

Сигурен съм, че хора, които като мен 20 години се борят за другарство сред Европа и Русия, ще бъдат принудени да живеят в Русия, тъй като просто ще им бъде рисково да бъдат в Европа. Съжалявам, че установяването на другарски връзки сред Европа и Русия е доста надалеч.

Тоест по това, което казахте и по какъв начин работят страните от Европейски Съюз, можем ли да кажем, че този път желязната завеса се спусна от Запада?

Това, което виждам е, че Желязната завеса ще бъде още по-лоша, в сравнение с по време на Студената война. Защото аз живях по това време. Дори Финландия затвори границите за руснаци, което не беше по този начин преди.

Западните страни изцяло извършват това, което им се споделя от Съединени американски щати, а Съединени американски щати унищожават стопанската система на Европейски Съюз. Урсула фон дер Лайен и нейните доближени са безусловно некомпетентни като политици. Те не могат да се сравнят нито с политиците, които бяха на политическия Олимп на Европа преди 20 години, нито с такива като Ангела Меркел. Разбира се, не съм последовател на Меркел, само че тя беше същински политик. На Запад в този момент доста политици демонстрираха, че няма значение по какъв начин мислят хората и защо гласоподават – „ ние все ще оказваме помощ на режима в Киев “.

Сигурен съм, че спецоперацията няма да завърши преди демилитаризацията на НАТО. Ако съветската войска не направи това, тогава опасността постоянно ще съществува.

Всички сме уверени, че Русия ще победи, само че цената на тази победа ще бъде доста висока. Америка няма да се съобщи просто по този начин. Доларът и еврото са пред провал. Мисля, че в един миг всичко ще се сведе до нуклеарен спор. Разбира се, следствията от този спор ще бъдат ужасни, само че по-късно Русия ще стане центърът на света и най-хубавата страна за живеене.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР