Белгийският първоинстанционен съд ще произнесе на 14 декември решението си,

...
Белгийският първоинстанционен съд ще произнесе на 14 декември решението си,
Коментари Харесай

Белгийският съд ще произнесе решението си за съдбата на Пучдемон следващата седмица

Белгийският първоинстанционен съд ще произнесе на 14 декември решението си, по настояването на Испания, за връщане на отстранения министър председател на Каталуния Карлес Пучдемон. Това оповестиха локални медии, като се позоваха на изказвания на неговата отбрана.

Днес съдът е изслушал Пучдемон и четирима някогашни каталунски министри, пристигнали в Брюксел след едностранното оповестяване на самостоятелност от испанския район. Защитата отбелязва, че Пучдемон ще остане в Белгия евентуално до февруари следващата година.

Карлес Пучдемон ще води от Белгия акцията за изборите в Каталуния по-късно този месец. Защитата през днешния ден е настояла, че обвиняванията, по които Испания е издала европейска заповед за неговото задържане, не попадат в обсега на белгийското законодателство, което обезсилва настояването на Мадрид.

Очакваното първо правосъдно решение предстои на обжалване от страна на обвинените и на прокуратурата. Срокът за изговаряне по вероятното обжалване ще бъде 15 дни. Допустимо е следващо обжалване на апелативна инстанция, която ще разполага със период от 30 дни за постановяването на решение.

Определението на апелативната инстанция също може да бъде оспорено и по този начин окончателното решение по настояването на Испания следва да бъде постановено след още 15 дни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР