Белгийският град Антверпен е световно известен с изкуство, зашеметяваща архитектура

...
Белгийският град Антверпен е световно известен с изкуство, зашеметяваща архитектура
Коментари Харесай

The Oosterweel Link - един от най-важните мегапроекти в Европа на стойност 4,4 млрд евро

Белгийският град Антверпен е международно прочут с изкуство, зашеметяваща архитектура и просвета. През града минават едни от най-важните морски пристанища в света, огромни пътни артерии, автомагистрали, свързващи други страни и градове с Околовръстния път на Антверпен. Европейският град е идеално ситуиран за интернационална търговия с Нидерландия на север, Германия на изток, Брюксел на юг и на запад Северно море.

Едва ли е изненада тогава, че в града се приготвя голям инфраструктурен план The Oosterweel Link, който не е напълно знаменит, само че все пак се класифицира като един от най-важните планове в Европа.

Строителният план е препоръчан за първи път през 1996 година и има приблизителна стойност от 4,4 милиарда евро. Най-голямата в света видео платформа за строителство, инженерство и архитектура B1M го назовава един от " най-важните и по-малко известни мегапроекти в Европа ".

Околовръстният път в града обаче не е приключен - и потреблението му стана печално известно със тапи и още тапи, споделя Express.co. Oosterweel Link може да реши казуса.
 Проект за €260 милиона: Започва строителството на нова автомагистрала сред Румъния и Сърбия
Проект за €260 милиона: Започва строителството на нова автомагистрала сред Румъния и Сърбия

Ще бъде построен и нов граничен пункт

Причината за забавянето на плана може би се дължи на голямото предизвикателство - прекосяване под река Шелд в града.

15-километровата магистрална връзка се създава от Lantis и се състои от пет подпроекта, като измежду тях са тунел Scheldt, възел Oosterweel, тунели на Canal и R1-Noord.

Договорът за основаване на връзката беше предоставен на консорциума Temporary Trade Association COTU за построяването на тунела Scheldt през юни 2020 година Тунелът Scheldt е мястото, където левият и десният бряг на реката ще се срещнат.

Ян Баувенс, който е началник на плана за консорциума,коментира: " Първо трябваше да изкопаем голяма яма, достигаща до 25 метра дълбочина. Това значи обезводняване на почвата. От момента, в който подготвихме тази строителна яма, можехме да стартираме построяването на същинския тунел. И това е, което построяваме сега ", оповестява The B1M.
 Магистрала за над $1 милиард, водеща до на никое място, може да сложи Черна Гора в дългова рецесия
Магистрала за над $1 милиард, водеща до на никое място, може да сложи Черна Гора в дългова рецесия

Примката към врата на ръководещите в страната се стяга

Бъдещите тунели ще разрешат на водачи и велосипедисти да пътуват през Антверпен подземен. Основните строителни работи по плана започнаха през февруари 2018 година Цялата връзка Oosterweel би трябвало да стартира да действа до 2030 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР