Белгийските власти засилват противоепидемичните мерки заради риска от разпространение на

...
Белгийските власти засилват противоепидемичните мерки заради риска от разпространение на
Коментари Харесай

Белгия затваря училища и детски градини, маските стават задължителни и за деца

Белгийските управляващи ускоряват противоепидемичните ограничения поради риска от разпространяване на новия вид на COVID-19 и отбягване на тежестта върху здравната система, заяви европейското издание Politico.

Носенето на маски става наложително за деца от 6-годишна възраст, а освен за възрастни, както беше до момента. Всички детски градини и съществени учебни заведения ще бъдат затворени от 20 декември. Средните учебни заведения ще бъдат трансферирани на по-гъвкав график с непълен преход на учениците към отдалечено образование. Освен това класните стаи ще бъдат оборудвани с уреди за премерване на въглероден диоксид и спомагателна вентилация.

Властите приканват популацията да ограничи оптимално обществените контакти. Освен това родителите са инструктирани да вършат PCR проби за деца допустимо най-често.

Тези ограничения бяха създадени след съвещание на държавния съвещателен комитет, зает с създаването на противоепидемични ограничения.

По-строг надзор върху разпространяването на вируса се наложи заради обстоятелството, че през последните три седмици огромен брой инфектирани с ковид постъпиха в лечебни заведения, което докара до увеличение на тежестта върху лечебните заведения. Болниците са принудени да спрат да одобряват неспешни пациенти и работят на лимита на силите си.

От началото на пандемията в Белгия са регистрирани 1,8 милиона случая на зараза, умряли са 27 100 души.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР