Белгийските власти наредиха затварянето на фабрика за шоколадите Kinder, която

...
Белгийските власти наредиха затварянето на фабрика за шоколадите Kinder, която
Коментари Харесай

Белгия спира производството във фабрика за шоколад заради салмонела

Белгийските управляващи подредиха затварянето на фабрика за шоколадите Kinder, която е причина за вълна от случаи на салмонела в няколко европейски страни и Съединени американски щати.

„ Фабриката, благосъстоятелност на италианския сладкарски колос Ferrero, е подредено да бъде затворена след констатациите от последните няколко часа, че информацията, предоставена от Ferrero, е непълна ", се споделя в изказване на белгийския орган за сигурност на храните, представено от БГНЕС.

В подтекста на продължаващите следствия за салмонела , които се организират в съдействие с органите за сигурност на храните, Ferrero прекратява активността на завода си в Арлон, Белгия.

„ Цялата продукция на Kinder Surprise Maxi 100g, Kinder Schokobons, Kinder Maxi Mix и Kinder Happy Moments, създадени в Арлон, се изтеглят с неотложен резултат “, се споделя в известие от компанията, оповестено на формалната интернет страница на Kinder България.

„ Ferrero признава, че е имало вътрешни неефективности , които са довели до закъснение на своевременния достъп и шерване на информация.

Това е повлияло на бързината и успеваемостта на следствията “, допълват още от компанията. В публикувания текст се показва, че заводът ще бъде отворен още веднъж едвам откакто бъде сертифициран от управляващите.

От компанията прецизират, че изтеглянето визира единствено продуктите Kinder™, създадени в Арлон , Белгия. На завода там се се падат към 7% от общия размер на продуктите Kinder, създавани в международен мащаб на годишна база. „ Ще бъдат приложени локални решения за подкрепяне на потребителите по отношение на изтеглянето “, излиза наяве още от известието.

„ Дълбоко съжаляваме за този случай. Искаме откровено да се простим на всички наши консуматори и бизнес сътрудници и да благодарим на органите за сигурност на храните за скъпите насоки.

Безопасността на храните, качеството и грижата за потребителите са в основата на Ferrero още от основаването на компанията. Това съществено събитие визира сърцевината на това, което пазиме, и ще предприемем всички нужни стъпки, за да запазим цялостното доверие на нашите консуматори “, твърдят от компанията.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР