Белгийски военни пилоти заминават за Дания, където ще обучат украински

...
Белгийски военни пилоти заминават за Дания, където ще обучат украински
Коментари Харесай

Белгия започва обучението на украински летци за пилотиране на Ф-16

Белгийски военни водачи отпътуват за Дания, където ще обучат украински летци на ръководството на изтребители Ф-16, оповестиха локални медии, като се позоваха на белгийското министерство на защитата.

Предвижда се в Дания да бъдат изпратени два белгийски изтребителя, както и общо към 50 чиновници на белгийското военно министерство. Украинските военни ще бъдат подготвени и за поддръжката на самолета, който се чака да употребяват против съветското настъпление в тяхната страна, се показва в известието.

Белгия е част от така наречен " Коалиция Ф-16 " от страни, които ще дават този тип изтребител на украинските сили за бъдещите им дейности при отблъскването на нашественика. Дания, Нидерландия и Съединени американски щати управляват общата обучителна задача за украинските летци. Обучение ще се прави също в Румъния, Англия и Съединени американски щати, написа Българска телеграфна агенция.

Очаква се Украйна да получи изтребители, създадени сред 1980 и 1990 година. Досега шестима украински летци са минали образование за ръководство на Ф-16, се добавя в изявленията.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР