Белгийски вицепремиер, първият транссексуален политик на висок пост в историята

...
Белгийски вицепремиер, първият транссексуален политик на висок пост в историята
Коментари Харесай

Нападнаха остро трансексуалния вицепремиер на Белгия

Белгийски вицепремиер, първият транссексуален политик на висок пост в историята на страната, стана цел на словесни офанзиви от страна на крайната десница, съобщи Асошиейтед прес.

Новото държавно управление на Белгия постави клетва едвам в събота. . Професор по гинекология, тя бе определена предходната година за народен представител в Европейския парламент.

"Горда съм, че в (Белгия) и в по-голямата част от (Европейския съюз) вашата полова еднаквост не ви дефинира като човек и че тя няма значение ", написа Де Сутер в туитър, полагайки клетва. Тя изрази вяра, че назначението й за вицепремиер "може да провокира спор в страните, където това към момента не е допустимо ".

Днес обаче Де Сутер бе подложена на остри рецензии в районния парламент на родната й Фландрия.

Тя "иска да унищожи и размени всички фундаменти на нашата западна цивилизация ", реагира във фейсбук Барт Клес от партия "Влаамс Беланг " ( "Фламандски интерес ").

Сезирана от сътрудници на Де Сутер от Зелените, председателката на районния парламент Лисбет Хоманс изрази поддръжка за транссексуалната заместител министър-председателка на Белгия и порица остро крайнодесния политик. В същото време Хоманс отбрани свободата на словото.

Барт Клес от своя страна не се отхвърли от думите си. "Не виждам къде е казусът. Казах, че транссексуален... е транссексуален ", написа той във фейсбук.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР