Белгийската прокуратура потвърди, че нападението на Централната гара в Брюксел

...
Белгийската прокуратура потвърди, че нападението на Централната гара в Брюксел
Коментари Харесай

Белгийската прокуратура определи взрива на гарата в Брюксел като терористичен акт

Белгийската прокуратура удостовери, че нападението на Централната гара в Брюксел нощес е терористичен удар, съобщи Българска телеграфна агенция. Снощи гарата бе евакуирана, откакто човек с колан с експлозиви задейства гърмеж. При случая няма потърпевши, а нападателят е обезвреден.

От прокуратурата прецизират, че нямат данни за положението на терориста, който е бил прострелян от боен патрул. Засега не е изяснена самоличността му.

Според локални медии и очевидци мъжът на забележима възраст 30-35 години е задействал взривно устройство, сложено в куфар или пояс. Той е задействал устройството, когато военни се пробвали да го ревизират край железопътен коловоз.

Пътниците на гарата в суматохата си са се разбягали по релсите, само че никой не е потърпевш, откакто придвижването на влаковете неотложно е било спряно.

Специалисти в региона на тероризма разясняват, че това е следващ опит за " нискобюджетен " атентат. Властите в Белгия оповестиха, че резервират без смяна нивото на подготвеност за нов терористичен удар до трета, предпоследна степен.

Междувременно българското Министерство на външните работи популяризира рекомендации по отношение на случая в Брюксел. Ведомството удостовери, че при нападението няма потърпевши български жители.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР