Белгийската полиция е задържала трима българи, уличени в онлайн измами

...
Белгийската полиция е задържала трима българи, уличени в онлайн измами
Коментари Харесай

Арестуваха трима българи в Белгия заради измама за един милион долара

Белгийската полиция е задържала трима българи, уличени в онлайн измами за към един милион $. След изправянето им пред съда сънародниците ни са били освободени с леки ограничения за неотклонение, съобщи Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Уточнява се, че обвинените са изпращали имейли, мощно наподобяващи електронните адреси на одобрени сдружения (фишинг). Така те убедили компания от Съединени американски щати да им преведе посочената сума против даване на снабдителна услуга. Средствата постъпили в сметката на белгийско сдружение, открито в Гент.

Проверката почнала поради този банков превод. Установено е, че средствата са били пренасочени след приемането им към други сметки в Белгия и България - фирмени и частни. При последвалото претършуване в парцели, употребявани от обвинените, са били открити 183 000 евро в брой и 70 подправени банкноти от по 100 евро.

Единият от уличените е излежавал присъда със затвор, вторият е с гривна за електронно следене поради следствие по различен случай. Белгийските управляващи поучават жителите да ревизират деликатно електронните известия, които получават и да бъдат изключително бдителни, в случай че им се предлага да преведат средства на компания, която им дава банкова сметка, друга от тази, която са употребявали по-рано.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР