Белгийската полиция арестува 18-годишен младеж и трима непълнолетни, заподозрени в

...
Белгийската полиция арестува 18-годишен младеж и трима непълнолетни, заподозрени в
Коментари Харесай

Арестуваха 18-годишен и трима непълнолетни за планират терористичен акт

Белгийската полиция арестува 18-годишен юноша и трима малолетни, обвинени в замяна на известия за планувана " терористична офанзива ", заяви за Франс прес федералната прокуратура, която води следствието.

Четиримата бяха задържани по време на обиски, осъществени в Брюксел, Нинове, Шарлероа и Лиеж, сподели представителят на прокуратурата Ерик Ван дер Сипт. Те са обвинени в обмисляне на терористична офанзива в Белгия, добави представителят. Оръжия и експлозиви не са били открити. Полицията е иззела за разбор мобилни телефони и преносими компютри.

Според Белгийското радио и телевизия на Френската общественост (RTBF) днешните арести са част от полицейска интервенция за идентифициране на хора, " евентуално нападателни и обвинени, че са свързани с ислямисткия екстремизъм ".

Съобщенията, разменяни от четиримата обвинени, бяха „ задоволително тревожни, с цел да се намесим и да правим претърсвания ", сподели Ван дер Сипт.

Относителната младост на обвинените е засилила загрижеността на управляващите. " Те са доста гъвкави. Ако някой им даде оръжие да вземем за пример, нещата могат да се случат доста, доста бързо. Така че не желаеме да поемаме никакви опасности ", сподели представителят.

В момента се организират разпити на четиримата обвинени и съдия-следовател ще би трябвало да дефинира какви дейности да бъдат подхванати по случая.

Белгийските управляващи остават нащрек след джихадистите офанзиви от 2016 година, осъществени от атентатори самоубийци, които лишиха живота на 32 души при детонации на летището в Брюксел и в метрото на града.

През октомври тунизиец простреля двама шведски футболни почитатели в Брюксел, преди да бъде прострелян смъртоносно от полицията, напомня Агенция Франс Прес.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР