Белгийската парламентарна комисия за разследването на миналогодишните атентати в Брюксел

...
Белгийската парламентарна комисия за разследването на миналогодишните атентати в Брюксел
Коментари Харесай

Белгия няма да наказва посещението на джихадистки сайтове


Белгийската парламентарна комисия за следствието на миналогодишните атентати в Брюксел реши, че визитите в джихадистки уеб сайтове не трябва да бъдат наказвани, оповестиха локални медии, представени от Българска телеграфна агенция.

По-рано тази година федералната прокуратура предложи опцията хората, които посещават такива страници, да бъдат съдени като нарушители. Идеята бе възприета позитивно от държавното управление.

Парламентарната комисия е на мнение, че е по-подходящо на наказване да подлежат единствено случаите, в които използването на сходни уеб сайтове води до самообразование на терористи.

Според университетските среди налагането на гонене, както бе препоръчано от прокуратурата, не би дало резултат. По мнението на някогашен ръководител на Конституционния съд, належащо е страната първо да се оправи с разпространителите на слово на омразата и с тези, които проповядват принуждение. Той предлага да бъдат въведени механически средства, с които читателите на посочените уеб сайтове да бъдат държани под око.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР