Белгийската комисия за защита на личните данни ще разгледа жалба

...
Белгийската комисия за защита на личните данни ще разгледа жалба
Коментари Харесай

Белгийската комисия за защита на личните данни ще разгледа жалба срещу Instagram

Белгийската комисия за отбрана на персоналните данни ще прегледа тъжба против платформата за шерване на фотоси и видео Instagram, оповестиха локални медии. Жалбата е от австрийски студент в Белгия, който по-рано предприе сходни дейности против Фейсбук.
Влезлите от през днешния ден в действие нови правила за отбрана на персоналните данни изискват сдруженията и организациите да изискат експлицитното единодушие на потребителите, с цел да употребяват техните данни.
Според студента Макс Шремс разпратените до потребителите известия съдържат самобитна опасност и не дават свободен избор, както в действителност плануват променените правила. Вместо да имат избор, потребителите са застрашени от отвод от услуга, в случай че не се съгласят данните им да бъдат употребявани.
Сходни тъжби има подадени в някои от европейските страни против огромни интернет колоси. Според новото европейско законодателство те може да бъдат санкционирани с до четири % от международния им търговски оборот при нарушение на условията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР