Белгийската KBC Груп и базираната в Холандия NN Group постигнаха

...
Белгийската KBC Груп и базираната в Холандия NN Group постигнаха
Коментари Харесай

KBC Груп придобива пенсионноосигурителния и животозастрахователен бизнес на NN в България

Белгийската KBC Груп и основаната в Холандия NN Group реализираха съглашение ДЗИ Животозастраховане, част от белгийската банково-застрахователна група, да придобие всички акции от NN Пенсионно обезпечаване и всички активи и пасиви от NN Животозастраховане
Сделката предстои на регулаторно утвърждение и се чака да бъде финализирана в хода на 2021 година.
Придобиването на пенсионния и животозастрахователния бизнес на NN в България разрешава на КВС Груп в България, която участва в страната с ОББ, ДЗИ, ОББ Интерлийз и други дъщерни сдружения, да разшири още повече богатата си палитра от банково-застрахователни оферти към клиентите, като я добави с висококачествени пенсионноосигурителни артикули, като в това време даде спомагателни благоприятни условия за кръстосани продажби на банкови и общозастрахователни артикули посредством метода за единна точка на продажба.
Достигнатото съглашение ще разреши на ДЗИ да усили в допълнение каузи си от животозастрахователния пазар в България чрез редица обичайни животозастрахователни артикули и такива с капиталов темперамент, затвърждавайки лидерската си позиция на пазара. В допълнение дистрибуционната мощност на цялата КВС Груп в България ще бъде подсилена с помощта на мрежата на NN, състояща се от 300 обвързани застрахователни сътрудници в главните градове в страната.
NN България развива своя пенсионноосигурителен и животозастрахователен бизнес от стъпването си на пазара през 2001 година Тя има 138 чиновници и се гордее с потребителска база от над 400 000 физически лица и 400 корпоративни сдружения, както и почти 1 милиарда евро в активи под ръководство.
КВС Груп участва в българския финансов бранш от 2007 година През 2009 година KBC предефинира тактиката си и включи България като един от своите съществени пазари. Придобиването ще разреши на ОББ и ДЗИ да усилят в допълнение капацитета си за кръстосани продажби посредством тяхното към този момент добре позиционирано банково и застрахователно наличие на българския пазар, да обслужват повече клиенти и да се възползват от икономиите от мащаб и увеличената видимост.
Йохан Тейс, основен изпълнителен шеф на KBC Груп, разяснява договорката по следния метод: " Радвам се за това придобиване в България. Превърнахме се в мощен състезател на този главен пазар, като се разграничихме от останалите посредством нашите бизнес линии за банкиране, обезпечаване, ръководство на активи и лизинг. От стъпването на Групата в България през 2007 година нашият ангажимент към българския пазар беше твърдо заявяван неведнъж. Днес ние подхващаме идната стъпка и прибавяме пенсионното обезпечаване към към този момент широкоразпространеното ни наличие в страната. Това значи, че ще имаме опция да предлагаме всички типове висококачествени интегрирани банково-застрахователни артикули на нашите български клиенти. Изключително щастливи сме, че придобиваме една висококачествена компания с отлична известност и управнически екип и чакаме с неспокойствие да я развием по-нататък по един виновен метод дружно с другите ни сдружения в България, както и да затвърдим лидерската си позиция на българския финансов пазар ".
Люк Попелие, основен изпълнителен шеф “Международни пазари ” в KBC Груп, добави: “Тази договорка в допълнение ускорява позицията на KBC в България и е превъзходен образец за стратегическия й метод на нейните съществени пазари. Убедени сме че клиентите на NN и заинтригуваните страни в KBC ще извлекат изгода от сливането на нашите марки ”.
Петър Андронов, кънтри управител на KBC за България разяснява: „ Тази договорка дава на нашите над 1.8 милиона клиенти достъп до пенсионно обезпечаване и спомагателни благоприятни условия за животозастраховане в допълнение към необятната ни гама от постоянни, сигурни и изцяло интегрирани финансови решения. Разширяването на активността ни в България, употребявайки компетентността и динамичността на ОББ и ДЗИ и предлагането на общи артикули и услуги, ще ни помогнe да реализираме задачите си, да диверсифицираме приходите си и да подсигурим триумфа си в бъдеще. Очаквам с неспокойствие да заработим в съдействие с новите си чиновници и мениджърски състав и съм уверен, че дружно ще затвърдим лидерската си позиция в услуга на всички наши клиенти и други заинтригувани страни “.
Сделката напълно кореспондира със тактиката на KBC Груп, чийто фокус е върху самостоятелните клиенти, дребните и междинни предприятия и сдруженията със междинна капитализация на главните й пазари в Белгия, Чешка република, България, Словакия, Унгария и Ирландия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР