Белгийската инженерна компания Melexis разширява инвестициите си у нас чрез

...
Белгийската инженерна компания Melexis разширява инвестициите си у нас чрез
Коментари Харесай

Melexis открива производство за €75 милиона в Горубляне, за да бори световния недостиг на чипове

Белгийската инженерна компания Melexis уголемява вложенията си у нас посредством градежа на нова постройка за произвеждане на чипове на стойност 75 милиона евро. От компанията обявиха пред Money.bg, че постройката, която е в довършителен градеж, ще бъде напълно приключена през септември тази година. Тя е в допълнение на актуалната и в нея ще се обитават индустриалното и научно-изследователското звено.
 Белгийската Melexis стартира градежа на база за €75 милиона в Горубляне
Строят база за произвеждане на микрочипове за €75 милиона в Горубляне

Компанията наема 100 души до края на годината и усилва екипа си с още 300 до 2022-а

Инвестицията в София има за цел да отбрани ползите на клиентите от последствията от световния дефицит на чипове

Глобалният управител произвеждане в Melexis България, Иван Чернов, разяснява пред екипа ни, че " рецесията, обвързвана с дефицита на чипове евентуално ще продължи още най-малко две години ". Колкото до модерната фабрика у нас, " тя е една дребна, само че значима стъпка в превъзмогването на рецесията и е от основно значение за района ".
 Melexis наема 300 чиновници за бизнеса си в София
Белгийски производител на микрочипове наема 300 чиновници за бизнеса си в София

Първите 150 ще бъдат наети до края на тази година

На особено проведено събитие, от компанията демонстрираха и част от съвсем приключената фабрика, която се простира на повърхност от 15 000 кв.м.

Тя е от ново потомство и е съобразена със актуалните трендове за енергийна успеваемост. Тоест, ще щади оптимално околната среда. Сградата ще разполага с автоматизирана система за ръководство, мъдро следене на температурата и силата на осветлението, както и повторна приложимост на силата и топлината, употребена от сградната инсталация. Съвременната идея за интериорен дизайн пък дава обособени пространства за самостоятелна работа, работа в екип и брейнсторминг сесии.
 Снимка 535839
Източник:

От Melexis ще наемат 160 нови чиновници - български и интернационалните специалисти в областта на микроелектрониката

" България несъмнено е страна, която обезпечава подобаващ стопански и бизнес климат, а София е център за софтуерни нововъведения. Благодарение на техническите университети тук има и доста висококвалифицирани експерти ", акцентира вицепрезидентът по развойната активност в компанията - Никола Симон. На събитието присъстваше и Марк Бирон, който е назначен за нов изпълнителен шеф на Melexis и ще встъпи в служба от 1 август 2021-а година.

Новите български чиновници ще бъдат оператори, инженери и техници, които ще работят по създаването и производството на новаторски интегрални схеми за редица интернационалните пазари, в това число и за автомобилния бранш, който страда доста от световния дефицит на чипове, до който се стигна поради пандемията.
 Снимка 535838
Източник:

Производството

Продуктите на компанията, които ще се създават у нас са предопределени освен за автомобилната промишленост, само че и за други браншове, тъй като " колите се електрифицират от ден на ден, къщите стават неутрални във връзка с въглеродни замърсявания, а чиповете са неизменим детайл от автоматизирането на промишлеността и обществото като цяло ", разясниха от Melexis.

Компанията е международен водач в полупроводниковите датчици в автомобилостроенето. Днес всеки нов автомобил, създаван в международен мащаб, съдържа приблизително по 13 чипа, основани от Melexis. Седалището на компанията е в Белгия, а чиновниците й са над 1500 души в 18 локации по света.
 Гигант в производството на чипове: Дефицитът ще остане до 2023 година
Гигант в производството на чипове: Дефицитът ще остане до 2023 година

Това е поредна индикация от промишлеността, че настоящата обстановка няма да се позволи бързо
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР