Белгийската група Spadel, част от която е и бутилиращата компания

...
Коментари Харесай

Собственикът на "Девин" ще инвестира 10 млн. евро в екосъобразни стартиращи бизнеси

Белгийската група Spadel, част от която е и бутилиращата компания " Девин ", сътвори капиталов фонд The Source с капитал от 10 млн. евро в поддръжка на започващи компании. Фондът ще поддържа бизнеси, които създават планове в региона на водите и напитките, устойчивите опаковки, цифровите технологии, решения за хидратация и преработване.

Освен финансова поддръжка фондът цели да насърчи нововъведенията и предприемачеството в границите на групата Spadel, която има активност в Белгия, Нидерландия, Франция и България.
Условия за кандидатстване
Млади компании от целия свят, в това число от България, могат да аплайват за финансова поддръжка от The Source, като изпратят малко показване на бизнеса си. От " Девин " разясняват за " Капитал ", че фондът няма ограничаване в размера на вложенията. " Няма заложен предел, тъй като имаме вяра, че положителните хрумвания заслужават да получат нужната поддръжка. Всяка евентуална инвестиция ще бъде деликатно проучена, с цел да има действителен резултат от поддръжката на започващите компании ", споделят още те. Традиционно против всяка инвестиция фондът ще получава дял от бизнеса.

От " Девин " допълват, че към този момент са получили и първи запитвания от млади компании. " Надяваме се, че скоро ще имаме такива и от България ", споделят още те.
Дебютна инвестиция
Първата инвестиция на фонда е в белгийската започваща компания Contaynor. Екипът създава онлайн платформа за поръчки на питиета, а доставките им се правят благодарение на електрически транспортни средства. От компанията оферират и услуга за връщане на празни стъклени бутилки в магазините.

Размерът на инвестицията в Contaynor не е прочут, само че компанията цели последователно да усили оперативния и логистичния си потенциал и да разшири бизнеса си в Белгия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР