Белгийската Федерална публична служба за външни работи, външна търговия и

...
Белгийската Федерална публична служба за външни работи, външна търговия и
Коментари Харесай

Българските граждани в Белгия ще могат да гласуват при спазване на здравния протокол

Белгийската Федерална обществена работа за външни работи, външна търговия и съдействие за развиване ни уведоми, че страната няма възражения против организирането на изборни секции на нейна територия. Кризисният център на Федералната обществена работа, както и способените органи, са известени, с цел да могат да бъдат взети съответни ограничения за сигурност. Това оповестяват от Министерство на външните работи.

С оглед на настоящата епидемиологична обстановка и ограниченията, въведени за ограничение разпространяването на Covid-19, белгийската страна прецизира, че би трябвало да се вземат всички подобаващи ограничения за съблюдаване на настоящия сега здравен протокол, по-специално тези, свързани със събирания, защитни ограничения и вечерен/полицейски час, като:

• събиране на публични места - лимитирано до 4 души;

• носенето на защитна маска е задължително;

• обществено разграничаване на метър и половина сред участниците;

• организация на придвижването на участниците;

• обезпечаване на хидроалкохолен гел-дезинфектант;

• ограничение на броя на гласоподавателите, присъстващи по едно и също време в изборната секция (максимум 40, при изискване че помещението е задоволително голямо);

• стерилизация на материалите за гласоподаване след всеки потребител;

• съблюдаване на настоящия вечерен час, което включва възбрана за наличие и придвижване на жители в общественото пространство: след 22 ч. - за Брюксел и Валония, и след среднощ - за Фландрия. Това се отнася за всички участници в изборите, в това число отговорниците за организацията.

Компетентните управляващи в Белгия чакат българското посолство в Брюксел да изпрати адресите на изборните секции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР