Белгийката Катрин де Бол ще оглави от 1 май европейската

...
Белгийката Катрин де Бол ще оглави от 1 май европейската
Коментари Харесай

Белгийката Катрин де Бол ще оглави Европол от 1 май

Белгийката Катрин де Бол ще оглави от 1 май европейската работа за битка с престъпността "Европол ", разгласи Съветът на Европейски Съюз, представена от Франс прес.

За пръв път европейската полицейска работа ще се управлява от жена.

Де Бол е шеф на белгийската федерална полиция от 2012 година, отбелязва Българска телеграфна агенция. Мандатът на Де Бол е четиригодишен. Тя ще размени на поста настоящия изпълнителен шеф на Европол Роб Уейнрайт. Номинацията на Де Бол бе публично утвърдена през днешния ден на среща на вътрешните министри на Европейски Съюз в Брюксел.

"Винаги съм била първата (жена) на множеството длъжности, които съм заемала ", съобщи Катрин де Бол на днешния Съвет "Вътрешни работи " на Европейски Съюз. Тя добави, че най-голямото предизвикателство за нея на новия пост ще е да балансира потребностите на обособените страни членки с тези на институциите на Европейски Съюз.

Белгийският вътрешен министър Ян Ямбон поздрави в Туитър Катрин де Бол, "първата шефка на Европол " и означи, че номинацията й е одобрена на 8 март, Международния ден на дамата. Седалището на Европол е в Хага. Основна роля на тази работа е да поддържа 28-те страни от Европейски Съюз в битката им против интернационалната проведена престъпност и тероризма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР