Белгия задължава хората, диагностицирани с маймунска едра шарка, да спазват

...
Белгия задължава хората, диагностицирани с маймунска едра шарка, да спазват
Коментари Харесай

Белгия налага 3-седмична карантина на пациенти с маймунска едра шарка

Белгия задължава хората, диагностицирани с маймунска едра шарка, да съблюдават триседмична карантина , оповестиха здравните управляващи.

„ Хората, които демонстрират признаци на маймунска едра шарка, би трябвало неотложно да отидат в незабавното поделение на болница , според насоките на Групата за оценка на риска “, се споделя в изказване на съвета на здравните органи, представляващи федералното държавно управление и районите.

Пациентите би трябвало да се самоизолират в продължение на 21 дни , в случай че са диагностицирани с заболяването, се споделя в насоките, представени от Анадолската организация.

Досега в Белгия са диагностицирани 4 случая на маймунска едра шарка , като всички те са свързани с фестивал, който се организира по-рано този месец в град Антверпен.

От началото на май няколко случая на маймунска едра шарка бяха открити в Обединеното кралство, Испания, Португалия, Италия, Швеция и Франция, както и в Канада, Австралия и Съединени американски щати.

Маймунската едра шарка е вирус, който се предава на хората от животни , като признаците включват тресчица, обрив и подути лимфни възли.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР