Белгия уби мечтата на Бразилия за шеста световна титлаОтборът на

...
Белгия уби мечтата на Бразилия за шеста световна титлаОтборът на
Коментари Харесай

Белгия уби мечтата на Бразилия за шеста световна титла
Отборъ

Белгия умъртви фантазията на Бразилия за шеста международна купа
Отборът на Белгия се класира за полуфиналите на Световното състезание в Русия след победа с 2:1 над огромния любимец в шампионата Бразилия. Въпреки сериозното бразилско наличие по трибуните на стадион „ Казан Арена “ в Казан, в днешния мач Селесао не съумя да оправдае големите упования и в последна сметка се елементарни с фантазията да победи с шеста международна купа. Интересното е, че за последно двата отбора премериха сили на Мондиала през 2002, като тогава Бразилия бие с 2:0 с голове на Роналдо и Ривалдо, а по-късно печели и петата си купа.

От своя страна с днешния триумф Белгия се класира за първия си полуфинал път на международни финали от 1986 година насам и общо повторно в своята история. Днес „ алените дяволи “ записаха и първа победа над тим от топ 3 в ранглистата на ФИФА от 16 години. Освен това с успеха над Бразилия "червените дяволи" продължиха впечатляващата серия от мачове без загуба и тя към този момент наброява 24.

Иначе през днешния ден Бразилия започва по-добре срещата, като още в началните минути можеше да открие резултата. В 8-ата минута Тиаго Силва бе оставен изцяло непокрит на метър от вратата, само че бранителят не съумя да се разпише. Постепенно белгийците изравниха играта и в 13-ата минута съумяха да поведат не и без сериозна доза късмет. След центриране на Насер Шадли от корнер, Фернандиньо не се намеси добре и с глава изпрати топката в личната си врата.

Голът вдъхна спомагателна убеденост у футболистите на Роберто Мартинес, които демонстрираха солидна игра в отбрана и страхотна скорост при контраатаките си. При една от тях в 31-ата минута Кевин Де Бройне се разписа за 2:0. Крилото на Манчестър Сити бе изведен по отличен метод от Ромелу Лукаку и с мощен диагонален шут матира Алисон. До края на полувремето Бразилия натискаше в опит да върне един гол, само че без триумф.

С началото на втората част натискът на Селесао се усили, като след няколко положителни благоприятни условия пред Куртоа, пристигна 56-ата минута, при която петкратните международни първенци имаха съществени искания за дузпа. Габриел Жезус триково прекара топката сред краката на Вертонген в наказателното поле, след което бе повален от Венсан Компани. Главният рефер на срещата Миодраг Мажич в началото отсъди углавен удар, само че след потреблението на системата ВАР, сърбинът реши, че няма причина да покаже бялата точка.

Все отново превъзходството на Селесао продължи, като Тите пусна в игра Роберто Фирмино, Дъглас Коста и Ренато Аугусто в опит да ускори атакуващата мощност на своя отбор. Това даде резултат в 76-ата минута, когато Аугусто върна очакванията на бразилците, разписвайки се за 1:2. Коутиньо центрира отдясно и влезлият като запаса халф на Пекин Гуоан с глава вкара топката във вратата на Белгия.

До края на мача Бразилия хвърли всички сили в офанзива, само че в Белгия съумя да удържи задатъка си и по този начин да се класира за полуфиналите, където ще срещне състава на Франция. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР