Белгия ще възстанови мисията на своите изтребители Ф-16 над Сирия

...
Белгия ще възстанови мисията на своите изтребители Ф-16 над Сирия
Коментари Харесай

Белгия връща изтребителите си в небето над Сирия и Ирак

Белгия ще възвърне задачата на своите изтребители Ф-16 над Сирия и Ирак през втората половина на идната година. Това оповестяват локални медии, като се базират на изказване на вицепремиера Дидие Рейндерс пред парламентарни комисии, съобщи Българска телеграфна агенция.
От 2014 година белгийският принос в битката с терористите от ИДИЛ включваше изпращането на изтребители над Сирия и Ирак, както и образование на иракските сили за сигурност. Белгийски военни вземат участие главно в осъществяването на разследващи задания. Белгия и Холандия се редуват, като през няколко месеца изпращат и изтеглят водачите и машините, заети в активността на интернационалната коалиция против ИДИЛ. Двете страни изпращат по стотина военнослужещи и шест изтребителя.
Медиите в Белгия оповестяват още, че двама юристи са внесли иск за извеждането от Сирия на белгийски терорист, три вдовици и 10 деца на джихадисти. Защитниците упорстват техните клиенти допустимо най-бързо да бъдат изведени от североизточните елементи на Сирия към сигурна страна в съседство или към Белгия. Уточнява се, че положението на някои от децата е извънредно тежко. В желае е подложен период от две седмици за споразумяване на въпрос, като в противоположен случай ще бъде търсено обезщетение от 7500 евро дневно на човек с "таван " от 1,5 милиона евро на просител. Защитниците настояват, че основната прокуратура и службите за сигурност са склонни терористите да бъдат признати назад и съдени в Белгия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР