Белгия отчита стабилизиране на новите случаи на коронавирус и в

...
Белгия отчита стабилизиране на новите случаи на коронавирус и в
Коментари Харесай

В Белгия - по един гост на Коледа

Белгия регистрира стабилизиране на новите случаи на ковид и в хоспитализациите на пациенти с COVID-19, само че здравните управляващи предизвестиха, че равнището към момента е прекомерно високо и рисково. Те още веднъж насочиха апел за прецизно ограничение на контактите на закрито, където вирусът се популяризира по-лесно, съобщи Франс прес.

За Коледа държавното управление прикани всяко семейство да приема единствено по един външен посетител. Живеещите сами хора могат да одобряват до двама външни посетители. В мощ ще бъде и полицейски час от среднощ до 5 ч.

През миналата седмица в Белия имаше приблизително по 2100 нови случая на заразяване за денонощие - с 2 % по-малко в сравнение с през миналата седмица. Това значи, че на процедура броят на новозаразените съвсем не понижава от две седмици.

Що се касае до приема в лечебните заведения, Белгия записва към 200 хоспитализации на ден, макар че броят на заетите кревати е понижен на половина спрямо началото на предишния месец. Натискът върху лечебните заведения продължава да е огромен, сподели представителят на белгийските здравни управляващи Стевен ван Гюхт.

Към днешна дата в Белгия има общо 600 397 случая на заразяване и 17 692 умряли от COVID-19.

От две седмици в страната има нова частична карантина, само че учебните заведения остават отворени. Рестрикциите бяха смекчени, като магазините бяха отворени на 1 декември за покупки за празниците.

Гърция разгласи отчасти разхлабване на възбраните, въведени за ограничение разпространяването на ковид. Страната обаче ще резервира строгите ограничения против Covid-19 за Коледа и Нова година.

Карантината за влизащите в Гърция се понижава от 10 на три дни, като изискванията за прекосяване на границата остават непроменени.

Ограничителният режим не се отнася за водачите на тирове, заяви представителят на гръцкото държавно управление Стелиос Пецас.

Не се трансформира фрапантно и рамката от прилаганите ограничения в страната, като се изключи разрешението от понеделник, 14 декември, да отворят книжарници и фризьорски салони.

Под напън на църковни чиновници и вярващи държавното управление разреши храмовете да бъдат отворени в навечерието на Коледа и Йордановден, само че с стеснен брой присъстващи на литургия.

Наложеният вечерен час е в действие и през празниците, само че стартира от 22:00 часа и продължава до 5:00 сутринта. За всяко излизане от домовете належащо доказано позволение с есемес.

До 7 януари остава възбраната за овакантяване на региона по местоживеене, което изключва пътуванията по празниците.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР