Белгия няма да предостави изтребители Ф-16 на Украйна засега, заяви

...
Белгия няма да предостави изтребители Ф-16 на Украйна засега, заяви
Коментари Харесай

Белгия няма да предостави изтребители на Украйна засега

Белгия няма да даде изтребители Ф-16 на Украйна " към този момент ", съобщи белгийската министърка на защитата Людивин Дедондер, представена от локални медии. Тя посочи, че Киев не е отправил категорично искане до белгийските управляващи за бойни самолети.

Засега този въпрос не стои пред Белгия, добави Дедондер. По нейните думи, макар че белгийските Ф-16 са в края на ресурса си, те към момента се употребяват интензивно за защитата на въздушното пространство на Белгия, Холандия и Люксембург. Дедондер означи, че до края на годината следва по линия на НАТО още веднъж белгийска ескадрила Ф-16 да поеме защитата на въздушното пространство на Литва, която, както Латвия и Естония, не разполага с изтребители.

Белгия поръча през 2018 година общо 34 изтребителя Ф-35, които да заменят остаряващите Ф-16, само че доставките от Съединени американски щати се чакат едвам през 2025 година. Наскоро белгийското държавно управление утвърди военна помощ за Киев за 92 милиона евро, която не планува доставка на танкове, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР