Белгия няма да постигне целите за емисиите, заложени в Европейската

...
Белгия няма да постигне целите за емисиите, заложени в Европейската
Коментари Харесай

Белгия няма да изпълни целите на ЕС за емисиите от Зелената сделка

Белгия няма да реализира задачите за излъчванията, заложени в Европейската зелена договорка, без смяна на политиката, написа белгийският вестник " Тейд " (De Tijd), който новинарска организация Белга цитира. Регионалното държавно управление на Фландрия отхвърля да направи пропорционална вноска или да заплати за права на излъчвания на въглероден диоксид, с цел да се преодолее разликата.

Европейската комисия изисква от Белгия до 2030 година да отделя 47% по-малко излъчвания на въглероден диоксид спрямо 2005 година Според плана на новия народен проект за енергетиката и климата на страната. Белгийските районни държавни управления дружно ще би трябвало да реализират понижение единствено с 43%.

Белгия би трябвало да показа на Комисията прелиминарен проект за климата до 30 юни. Националният проект съчетава задачите на районните и федералните държавни управления. Брюксел и Валония са поели ангажимент за понижаване на излъчванията с 47 %, само че държавното управление на Фландрия се лимитира до 40 %. 

Това е първият път, когато страните членки на Европейския съюз ще би трябвало да показват своите проекти в региона на енергетиката и климата, откогато Комисията ускори упоритостите си с Европейската зелена договорка. Като част от своя проект за климата, Фландрия вкарва обвързване за саниране и възбрана за потребление на природен газ в нови здания. Прегледът на проекта предишния месец сподели, че няма предпочитание за по-нататъшни дейности. Фламандският районен министър на енергетиката Зухал Демир (партия " Нов фламандски алианс " ) твърди, че задачите са изпълними и налични.

Съобщава се, че първата консултация по проекта за климата е планувана за понеделник. Според " Тейд " държавните управления на другите белгийски региони ще упорстват Фландрия да усили напъните си или да заплати за квотите за въглеродни излъчвания, които страните членки ще би трябвало да " закупят ", в случай че не съумеят да реализират откритите цели. Фламандското държавно управление обаче няма желание да заплати сметката, написа белгийското издание.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР