Белгия и Франция повишиха до най-високото ниво опасността от терористични

...
Белгия и Франция повишиха до най-високото ниво опасността от терористични
Коментари Харесай

Външно: Избягвайте пътувания до Белгия и Франция. Кои са другите рискови дестинации?

Белгия и Франция покачиха до най-високото равнище заплахата от терористични закани. В тази връзка Министерство на външните работи предлага на българските жители да се въздържат от пътувания в тези страни.

Припомняме, че по-рано през днешния ден в Брюксел въоръжен мъж откри пукотевица против група шведски футболни почитатели и умъртви двама от тях. Заради случая равнището на терористичната опасност в Брюксел е нараснало до най-висока степен . В останалата част на страната равнището също е нараснало, само че с една степен по-ниско. Компетентните белгийски управляващи насочат апел за нараснала зоркост и да се заобикалят ненужни пътувания.

„ Препоръчваме на българските жители да не подхващат търпящи отсрочване пътувания до Брюксел до смяна в равнището на терористична опасност, а намиращите се към този момент в столицата Брюксел – да се въздържат от ненужни напредвания в границите на града и да бъдат извънредно внимателни, когато се намират на обществени места “, предлагат от външно.

Ведомството също по този начин осведоми българските жители, че във Френската република е въведено оптималното трето равнище на проекта за битка с тероризма „ Вижипират “ („ заплаха от атентати “) . Това равнище планува нараснали ограничения за сигурност на територията на цялата страна на публични места и обекти на сериозната инфраструктура. Министерство на външните работи предлага на българските жители, намиращи се и пътуващи за Френската република, да демонстрират нараснала зоркост при визити на публични места , всеобщи, спортни и културни събития, религиозни обекти, гари, летища, публичен превоз, търговски центрове, музеи, просветителни заведения и други застрашени обекти.

С най-високото пето равнище на показателя на риск при пътешестване са Афганистан, Йемен, Мианмар, Нигер, Судан и Украйна. За тези страни е в действие предизвестие от Министерство на външните работи за прекратяване на всевъзможни пътувания и неотложно овакантяване на страната.

За Израел в действие е четвърта степен на предизвестие – за прекратяване на пътуванията в цялата страна, с изключение на при последна нужда. Общо 34 са страните с това предупреждени е, измежду които прилежащите на Израел страни, както и известните за български туристи Египет, Йордания, Доминиканската република и други Поради войната сред Израел и Хамас, Министерство на външните работи разяснява, че покачването на показателя на риск при пътешестване до прилежащите на Израел страни, е нужна превантивна мярка, която се обуславя от изключителната динамичност на събитията в района и евентуалното им отражение върху обстановката по сигурността в прилежащите на Израел страни. Засега ситуацията не допуска промени само във връзка с проведените групови пътувания, реализирани с чартърни полети до курортите в Шарм Ел-Шейх и Хургада , които обаче следва да регистрират риска от възможна неочаквана смяна на обстановката. Тук попадат и страни като Иран, Ирак и Русия.

За 78 страни е в действие трето равнище на предизвестие п овишено равнище на риск с рекомендация да не се пътува в избрани региони на страната с изключение на при нужда. Сред известните за българи дестинации тук откриваме Турция, Кипър, Куба, Мексико, Сейшелите и други

По-спокойни българите могат да бъдат в страните с жълт код или втора степен на предизвестие - нараснало внимание (осведомете се в детайли за настоящата конюнктура в страната) – в общо 48 страни, измежду които Северна Македония, Гърция, Румъния, Италия, Испания, Чехия и други

Най-сигурни са страните без особени предизвестия или с първо равнище на риск, които са единствено 22 . В Австралия и Океания и Африка няма такива страни, в Южна Америка – единствено Бразилия, в Северна Америка – Съединени американски щати, Коста Рика, Белиз и Вирджинските острови, а в Азия – единствено Република Корея и Япония. Всички останали страни са в Европа – Австрия, Албания, Андора, Германия, Естония, Ирландия, Исландия, Лихтенщайн, Люксембург, Малта, Монако, Нидерландия, Норвегия, Португалия, Сан Марино, Словакия, Сърбия, Унгария, Финландия и Швейцария.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР