Белгиецът Вут ван Аерт от Йъмбо Висма спечели петия етап

...
Белгиецът Вут ван Аерт от Йъмбо Висма спечели петия етап
Коментари Харесай

Вут ван Аерт спечели петия етап от Тур дьо Франс 2020

Белгиецът Вут ван Аерт от " Йъмбо Висма " завоюва петия стадий от Обиколката на Франция с дължина 183 километра от Гап до Прива с време от 4 часа, 21 минути и 22 секунди.

За 25-годишния Ван Аерт това е втора самостоятелна етапна победа в " Тур дьо Франс ". Той стигна до нея с мощен заключителен спринт, в който изпревари холандеца Сеес Бол. На трето място със същото време е ирландецът Саймън Бенет, а четвърти финалната линия пресече словакът Петер Саган.

Бенет поведе в класирането по точки при най-хубавите спринтьори и по този начин сълече " зеленото трико " от Петер Саган. Спринтовият край не разреши да настъпят промени в генералното класиране.

С " жълтата фланелка " остава французинът Жулиан Алафилип от " Декьонинк-Куик Степ ", следван на 4 секунди от британеца Адам Йейтс и на 7 секунди от словенеца Примож Роглич. Миналогодишният победител Еган Бернал от Колумбия е шести на 17 секунди зад Алафилип.

В утрешния шести стадий ще бъдат изминати 191 километра от Льо Теил до Мон Ейгуал. Етапът е равнинен в огромната си част, само че в самия му край има три изкачвания - две от трета категория и едно от първа.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР