Бележка на редактора: Версия на тази статия се появи за

...
Бележка на редактора: Версия на тази статия се появи за
Коментари Харесай

Тейлър Суифт, попкултурен гигант, кара „Футбол в неделя вечер“ да записва рейтинги

Бележка на редактора: Версия на тази публикация се появи за първи път в бюлетина „ Надеждни източници “. Регистрирайте се за ежедневния дайджест, описващ развиващия се медиен пейзаж тук.

Рейтингите са отвън най-смелите фантазии на телевизионния оператор.

NBC сподели в понеделник, че трилърът Chiefs-Jets, посетен от Тейлър Суифт и звезден екип, до момента в който връзката на поп звездата с тайт енда Травис Келс процъфтява пред аудитория, е събрал приблизително удивителните 27 милиона фенове, което го прави най-гледаната неделя шоу след Супербоул през февруари.

Излъчването, което видя скок от повече от 2 милиона женски фенове, несъмнено дължи рекордните си цифри на Суифт, чието наличие още веднъж провокира безумен звук, който на процедура засенчи самата игра.

В пика си, NBC сподели, че големите 29,4 милиона фенове са гледали играта през линейна телевизия и стрийминг платформи. Рейтингите са частично задвижвани от скок в гледаемостта на дамите, в това число скок от 53% измежду тийнейджърките, съгласно данни на Nielsen Fast National. NBC, която се облегна доста на външния тип на Суифт и я отряза с живи фотоси по време на играта не по-малко от 17 пъти, сподели, че това е най-стриймваната игра от постоянния сезон на НФЛ.

1 октомври 2023 г.; Ийст Ръдърфорд, Ню Джърси, САЩ; Тейлър Суифт, посетител на тайт енда на Канзас Сити Чийфс Травис Келс (без снимка), приветства по време на мача на MetLife Stadium. Задължителен заем: Vincent Carchietta-USA TODAY Sports 1 октомври 2023 г.; Ийст Ръдърфорд, Ню Джърси, САЩ; Тейлър Суифт, посетител на тайт енда на Канзас Сити Чийфс Травис Келс (без снимка), приветства по време на мача на MetLife Stadium. Задължителен заем: Vincent Carchietta-USA TODAY Sports Vincent Carchietta/USA Today Network/Ройтерс

За съпоставяне, Световните серии през 2022 година събраха по-малко от половината аудитория, с 12,8 милиона фенове във финалната игра 6 на поредицата. И мачът с заключителен мач от финалите на НБА през 2023 година притегли приблизително 13,1 милиона фенове. Големи цифри, без подозрение, само че надалеч от изключителната гледаемост на неделния мач в Ийст Ръдърфорд.

Благодатният рейтинг е още една точка от данни, която акцентира голямата развлекателна мощ, в която Суифт се е трансформирала през последните години, като почитателите на поп иконата на Swifties са станали толкоз могъщи, че в този момент могат да надминат „ Футбол в неделя вечер “.

НФЛ, несъмнено, се любува на новооткритата обич на Суифт към свинската кожа, което също докара до трагично нарастване на продажбите на артикули. В един от сметките в обществените медии, заглавното изображение в понеделник беше поредност от фотоси на изразителен Суифт в играта. В тази връзка биографията на НФЛ гласеше: „ Днес имахме най-хубавия ден с вас “, ясно мигане към песента на Суифт „ Най-добрият ден “.

Суифт наподобява се е издигнала в своя лига, равна на никого. През лятото тя стана първата жена реализатор, събрала 100 милиона слушатели в Spotify. Нейното „ Eras Tour “ – което накара Ticketmaster да бъде извикан пред Конгреса – подтиква стопанската система (дори Федералният запас забеляза) и в последна сметка може да генерира 5 милиарда $ потребителски разноски. А идният й концертен филм се обрисува да бъде световен блокбъстър за киносалоните, като анализаторите даже са малко изтощени да вършат твърди прогнози, като се има поради способността й непрекъснато да надминава упованията.

Има известни персони, а по-късно има и Суифт, актуален крал Мидас, който прави други звезди с висока мощ да наподобяват дребни спрямо тях.

И макар че способността на Swift да притегля голяма — и млада — аудитория е несравнима, тя също по този начин припомня за мощното привличане на спортни събития онлайн, защото редки осемцифрени фенове не престават да се настройват, с цел да карат групово влакче от страсти с желание-те -или-не-ще-те моменти на гризане на нокти.

Това несравнимо изтегляне не е мистерия за медийните колоси, които заплащат големи суми за многогодишни права за предаване. Но защото пейзажът на платената телевизия продължава да се разпада, скъпите спортни права са все по-оскъден метод за събиране на голяма публика. И защото пейзажът продължава бързо да минава от линейно към стрийминг, притежателите на права са изправени пред огромна алтернатива: да платят, с цел да излъчат игрите и да съберат облагите на рекламодателите в края на дъгата, или да гледат по какъв начин съперниците (и Swift) честват огромни нощи като неделя.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР