Бележка на редактора: Тази история съдържа графични изображения и смущаващо

...
Бележка на редактора: Тази история съдържа графични изображения и смущаващо
Коментари Харесай

Цивилни заложници в ареста на Хамас са убити в Беери близо до границата с Газа, показват проверени видеоклипове на CNN

Бележка на редактора: Тази история съдържа графични изображения и смущаващо наличие. Препоръчва се поверителност на фена.

Най-малко четирима цивилни бяха убити, до момента в който бяха арестувани от Хамас, единствено на крачки от мястото, където въоръжени екстремисти ги ескортираха покрай границата с Газа, демонстрират видеоклипове, получени и геолокирани от CNN.

Едно видео от кибуца Беери в Южен Израел демонстрира въоръжени бойци с изгорени коли и булдозер на назад във времето. Към края на видеозаписа, който беше пуснат в канал Telegram, обвързван с Хамас, могат да се видят четири тела на земята.

Друго видео, геолокирано по-рано от CNN, демонстрира петима израелски цивилни, пленени от въоръжени екстремисти на съвсем същото място.

Анализ на видеозаписите от CNN откри, че телата и лицата, ескортирани от тежко въоръжени екстремисти, имат съвпадащи облекла и прически.

Не е ясно какво се е случило с петия пленник.

Беери се намира единствено на три благи от източната граница на Газа.

Заедно с други градове и селища наоколо до Газа като Офаким, Сдерот, Яд Мордехай, Кфар Аза, Ятед и Кисуфим, той беше измежду първите, които бяха атакувани от бойци на Хамас, когато те започнаха невижданата и деликатно координирана акция на убийства и взимане на заложници в събота сутринта.

Около 1000 бойци на Хамас са нарушили границата от Газа, съгласно израелските управляващи, при офанзива, която е умъртвила повече от 700 израелци, което е провокирало ответни израелски въздушни удари и публично оповестяване на война в неделя.

Повече от 400 палестинци са били убити, в това число 78 деца, съгласно здравното министерство в Газа, а медицинските грижи са усложнени от спирането на електрозахранването на територията от Израел.

Бойци на Хамас са взели за заложници повече от 100 израелци, в това число високопоставени офицери от армията, съобщи представител на групировката в неделя. Смята се, че са в Газа, само че ориста им е незнайна.

Видеото е геолокирано от CNN сподели петима цивилни, пленени от Хамас в Беери покрай границата с Газа. class= Видео, геолокирано от CNN, демонстрира петима цивилни, пленени от Хамас в Беери покрай границата с Газа. От X

Друга палестинска въоръжена формация, Ислямски джихад, в неделя съобщи, че държи минимум 30 заложници в Газа. CNN не може да ревизира изказванията.

Израелските управляващи споделиха, че десетки израелци са държани заложници в Газа, само че не потвърдиха точния брой. В допълнение към израелските пленници се счита, че няколко други националности са били взети за заложници.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР