Беларуското външно министерство публикува снимка на мястото, където днес започват

...
Беларуското външно министерство публикува снимка на мястото, където днес започват
Коментари Харесай

Беларус се готви за диалог Украйна-Русия

Беларуското външно министерство разгласява фотография на мястото, където през днешния ден стартират договарянията Русия-Украйна. " всичко е готово за договаряния ". Към този час те още не стартират, защото, по думите на Минск, към момента не участват и двете делегации.

Украинският президент съобщи, че не има вяра в резулатта от срещата, само че " би трябвало да се опита, с цел да не може нито един жител на Украйна да се съмнява, че аз, като президент, съм се опитал да спра войната, когато е имало опция. "

" Вашингтон пост " обаче цитира неназован представител на администрацията, съгласно който Беларус в действителност се готви да изпрати военни в Украйна в поддръжка на съветската инвазия.

Възможно е, съгласно същия източник, това да стане още в понеделник. " Много ясно е, че Минск в този момент е продължение на Кремъл ", споделя събеседникът на американското издание.

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че се съгласил на договаряния с Русия едвам откакто в телефонен диалог заемащият поста в Беларус Александър Лукашенко го уверил, че беларуските сили няма да работят против украинската делегация, до момента в който тя е на тяхна територия.

Броени часове преди вчерашния телефонен диалог Украйна унищожи крилата ракета, изстреляна от територията на Беларус, и Зеленски разгласи, че не желае да договаря в страна, от която летят ракети към страната му.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР