Беларуският президент е лючов съюзник на руския президент Владимир Путин.

...
Беларуският президент е лючов съюзник на руския президент Владимир Путин.
Коментари Харесай

Лукашенко изненадващо защити врагът Володимир Зеленски?

Беларуският президент е лючов съдружник на съветския президент Владимир Путин. Но наподобява Лукашенко изненадващо отбрани врагът Володимир Зеленски.

Беларус остава правилен съдружник на Русия през десетилетията, членувайки в нейния междуправителствен боен съюз и ОДКС. Минско предлага и помощ по време на продължителната инвазия в Украйна.

Беларуските войски не са били ситуирани в Украйна. Но нацията е разрешила на съветските сили да употребяват нейната земя за стратегически цели

В събота в обществените медии започнаха да се популяризират клипове, в които Лукашенко предлага отбрана на Зеленски. Той твърди, че на фона на разгорещения спор с Русия той е работил и реагирал „ съответно “, обратно на изказванията на някои.

Като се имат поради околните връзки на Лукашенко с Путин, сходни мнения бяха възприети от доста наблюдаващи като необикновени.

„ Ние, и руснаците, и публицистите споделяме, че Зеленски е този и оня, настоящ неуважително и непочтено “, сподели Лукашенко в клипа. „ Трябва да кажа, че Зеленски работи безусловно вярно. ”

Разширен клип по-късно беше споделен, а в него Лукашенко допуска, че Зеленски е бил насърчаван да се бие от западните сили

„ Според мен Лукашенко до прочут метод повтаря имитация от Москва. По принцип Украйна и Западът постоянно са имали загадка договорка за него да води война, а не да подписва мир. Имало скришен пакт направени с тях, с цел да им дадем всичко належащо. А Зеленски ще употребява цялата си работна мощ за тази война ”, сподели пенсионираният подполковник Даниел Дейвис от мозъчния концерн „ Приоритети на защитата “ пред Newsweek в изказване по имейл.

Той отбелязва, че съгласно него думите на Лукашенко не са нож в гърба на Путин.

  “Мисля, че той се пробва да накара Зеленски да наподобява зле. Да накара Америка да наподобява зле и Западът да наподобява зле, като загатна, че те са желали спор от самото начало. А в този момент Зеленски е сърдит, тъй като се усеща по този начин, като че ли Западът го е оставил, вместо да прави това, за което са се разбрали. Това е просто още една версия на акцията за дезинформация, която Русия и Беларус рутинно въртят ”, твърди Дейвис.

Като един от най-значимите съдружници на Путин, мненията на Лукашенко провокираха необятно отразяване. През май започнаха да се популяризират известия, че беларуският водач се е разболял тежко след среща с съветския водач, откакто се появиха спекулации след появяването и отсъствията му от някои събития на Червения площад в Москва.

Длъжностни лица обаче отхвърлиха опасенията, заявявайки, че Лукашенко просто е болен от нормално заболяване.

„ Няма нищо свръхестествено “, сподели тогава Константин Затулин, първи заместник-председател на Оперативно-наблюдателно дело към Държавната дума на Русия. „ Това не е Коронавирус. Човекът просто се разболя. “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР