Беларуският президент Александър Лукашенко окачестви създаването на Координационен съвет на

...
Беларуският президент Александър Лукашенко окачестви създаването на Координационен съвет на
Коментари Харесай

Лукашенко към опозицията: Ще охладя горещите ви глави

Беларуският президент Александър Лукашенко окачестви основаването на Координационен съвет на опозицията като опит за завладяване на властта, предадоха ТАСС и Ройтерс, като се позоваха на организация БелТА.

По самодейност на опозиционния водач Светлана Тихановска е планувано на следващия ден в Минск да се състои първото съвещание на съвета, който да спомага в процеса на предаване на властта след противоречивите избори на 9 август, породили всеобщи митинги.

Опозицията желае "да им предадем властта - ни повече, ни по-малко ", сподели Лукашенко на съвещание на националния съвет за сигурност и добави, че "това е опит за завладяване на властта с всички произлизащи последици ". Той предизвести, че против "влезлите в този щаб " ще бъдат подхванати "адекватни ограничения " според конституцията и закона. "Ние имаме задоволително ограничения, с цел да охладим тези горещи глави ", съобщи беларуският водач.

На излъченото по малкия екран заседание той заяви, че по западната граница на страната, където ситуацията е "нагнетена ", са приведени в бойна подготвеност подразделенията на беларуската войска и установи, че напрежението в страната още не е достигнало своя връх. Той предизвести, че проектите на опозицията във връзка с религията може да доведат до "междуконфесионална и междуетническа война ", като означи, че до момента в Беларус спокойно са съжителствали православни, католици и мюсюлмани. Освен това упрекна опозицията, че готви "пълзяща възбрана на съветския език ".

БелТА заяви, че през днешния ден Лукашенко е приказвал по телефона с Путин, който го бил уведомил за наличието на диалозите си по-рано през днешния ден с ръководителите на Германия и Франция. Путин и Лукашенко разговаряха по телефона в събота и неделя, като Москва предложи на Минск военна помощ при потребност, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР