Беларуският лидер Александър Лукашенко заяви, че Украйна е предложила на

...
Беларуският лидер Александър Лукашенко заяви, че Украйна е предложила на
Коментари Харесай

Украйна предложи на Беларус пакт за ненападение, Лукашенко се чуди защо

Беларуският водач Александър Лукашенко съобщи, че Украйна е предложила на Минск пакт за ненападение, заяви държавната осведомителна организация БеЛТа, представена от Ройтерс и

Лукашенко е споделил за хипотетичното предложение на среща на чиновници на държавното управление и правоприлагащите органи, на която той също по този начин е обвинил Запада, че въоръжава бойци в Украйна, които евентуално биха могли да дестабилизират обстановката в Беларус.

Според организация БеЛТа беларуският президент Александър Лукашенко е декларирал, че Украйна е предложила да бъде подписна пакт за неутралитет сред двете страни, като в същото време е отбелязал, че Киев продължава да образова " бойци и екстремисти ".

" Не знам за какво украинците вършат това. От една страна ни молят по никакъв метод да не водиме война с Украйна, с цел да не се придвижат наши войски там. Предлагат да подпишем пакт за ненападение ", сподели Лукашенко на заседание за обществено-политическата конюнктура и положението на престъпността в страната, съгласно беларуската държавна организация.

Той обаче е подчертал, че всички вътрешни закани за страната ще бъдат обсъждани с цялата " грубост ", заявявайки, че всички екстремисти " са били предизвестени ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР