Беларуските власти добавиха Светлана Тихановска към списъка с издирвани лица

...
Беларуските власти добавиха Светлана Тихановска към списъка с издирвани лица
Коментари Харесай

Беларус и Русия обявиха Светлана Тихановска за издирване

Беларуските управляващи прибавиха Светлана Тихановска към листата с търсени лица с изказване, че е отправяла апели за разрушение на конституционния ред, съобщи РИА.

Малко по-късно опозиционната лидерка, която отпътува за Литва незабавно след президентските избори на 9 август, бе оповестена за търсене и в Русия. Обяснението на съветското външно министерство е, че е билз задействан механизъм, обрисуван в районния блок, в който членува дружно с Беларус, написа „ Ройтерс “.

През миналите два месеца Тихановска организира редица срещи с европейски водачи, с които се сплоти към мнението за отменяне на резултатите изборите, извоювани за 6-и следващ път от Александър Лукашенко. В началото на седмицата тя прикани президента да се отдръпна непринудено от поста си до 25 октомври, тъй като в противоположен случай ще се сблъска с национална стачка, която ще сковава Беларус, тъй като „ всички предприятия ще излязат на митинг, пътищата ще бъдат блокирани, а магазините, които са благосъстоятелност на страната, няма да имат продажби “.

Десетки хиляди жители излизат на демонстрации 9 следващи седмици с искане Лукашенко да подаде оставка. Заради рецесията в страната европейските външни министри към този момент се съгласиха да му наложат наказания, в това число заледяване на активи и забрани за пътешестване, откакто при започване на октомври Европейски Съюз реши да глоби към 40 души от Беларус, сметнати за виновни за подправянето на изборите, само че тогава президентът не фигурираше в листата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР