Беларуски товарен самолет Ан-12 се разби днес в Източна Русия.

...
Беларуски товарен самолет Ан-12 се разби днес в Източна Русия.
Коментари Харесай

Беларуски товарен самолет АН-12 се разби в Русия

Беларуски товарен аероплан Ан-12 се разруши през днешния ден в Източна Русия. Смята се, че седемте индивида на борда, всички те членове на екипажа, са починали, съобщи ТАСС, като се базира на съветските управляващи.

Товарният аероплан изпълнявал полет сред сибирските градове Якутск и Иркутск. Той се разрушил, до момента в който правел заход за кацане, покрай село Пивовариха, в покрайнините на Иркутск, на към 4200 километра източно от Москва.

Самолетът се прибирал, откакто бил доставил артикули на полуостров Чукотка , в Далечния изток на Руската федерация. Разбивайки се на земята, той се запалил. Пожарът към този момент е загасен.

От министерството на превоза на Беларус потвърдиха, че самолетът е принадлежал на беларуската самолетна компания " Гродно ".

Като вероятни аргументи за злополуката съветските управляващи показаха пилотска неточност при захода за кацане или техническа нередовност .



Самолетът, който бил в употреба от 53 години, се разрушил при неподходящи метеорологични условия - в региона валял мощен влажен сняг. Затова евентуално водачът е направил втори заход за кацане, когато станала нещастието .

През последните години авиационните стандарти в Русия се усъвършенстваха. Злополуките в страната, най-много с остарели самолети от руско време в отдалечени райони, обаче не са необичайност, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР