Беларуски дипломати започнаха да се оттеглят от постовете си в

...
Беларуски дипломати започнаха да се оттеглят от постовете си в
Коментари Харесай

Дипломати напускат постовете си заради войната, Митрофанова брани Путин

Беларуски дипломати започнаха да се отдръпват от постовете си в символ на митинг против съветската инвазия в Украйна, която се организира със съдействието на режима на Лукашенко.

Сред първите подали оставки е генералният консул на Беларус в Мюнхен Наталия Хвастова, оповестяват Факти.бг.

„ В знак на митинг смъквам пълномощията от себе си на общоприет консул на Р. Беларус в Мюнхен “. Сред претекстовете на напускането ѝ е фактът, че Беларус повече не се базира на основите на правилата на чл.6 от Конституцията на страната.

" Беларус не изхожда от правилата на тъждество, неприкосновеност а границите, мирното решение на разногласия, невмешателство във вътрешните работи, както е записано в чл.18 от Конституцията на страната. Хвастова, също по този начин счита, че суверенитетът на Беларус е под опасност ", написа Хвастова.

За разлика от сътрудниците си по света съветският дипломат в София се оказа рупур на путинската политика и бранител на съветската експанзия в Украйна. Това обаче, баз подозрение отрежда място на Митрофанова да се подреди до нарушителите от Кремъл, на които няма да им се разминат да бъдет съдени в Хага за закононарушения към човечеството.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР