Беларуската служба на Радио Свобода публикува сателитни снимки на това,

...
Беларуската служба на Радио Свобода публикува сателитни снимки на това,
Коментари Харесай

Журналисти показаха сателитни снимки на полевия лагер на Вагнер в Беларус

Беларуската работа на Радио " Свобода " разгласява сателитни фотоси на това, което се счита за полеви лагер на " вагнеровците " в село Цел в Беларус.

Селището е ситуирано на към 90 км от столицата Минск .

На фотосите се вижда военна част в село Цел на 17 и 27 юни . Там се появяват платформи: те биха могли да бъдат палатки със същия размер или едрогабаритно съоръжение на " вагнеровците ", позволяват публицистите.

" На фотографията се виждат две платформи .

Тази от северната страна е с размери 270 на 170 метра. Тази от източната страна е с размери 200 на 160 метра. На тези площадки могат да се видят повтарящи се обекти. Това може да е композиция от палатки с сходни размери както в съветския боен лагер на полигона Обуз-Лесновка или съоръжение с огромни размери ", споделят публицистите.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че всекидневно получава отчети за обстановката на украинско-беларуската граница. Във връзка с преместването на вагнеровците в Беларус той увери, че обстановката към момента е под надзор.
 ISW: Лукашенко желае да управлява изкъсо силите на ЧВК
ISW: Лукашенко желае да управлява изкъсо силите на ЧВК " Вагнер "

Росгвардия ще получи тежки оръжия и танкове

Цялото управление на групата " Вагнер " към този момент е в Беларус . Беларуската им база е даже по-близо до Москва, в сравнение с някогашните полеви лагери. Игор Гиркин, съветски военнопрестъпник, съобщи това в своя канал в " Телеграм ".

Полският президент Дуда към този момент изрази угриженост, че вагнеровците могат да основат своя база безусловно на границите на Европейския съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР