Беларуската федерация по футбол отне шампионската титла за 2022-ра година

...
Беларуската федерация по футбол отне шампионската титла за 2022-ра година
Коментари Харесай

Отнеха титлата на шампиона на Беларус заради „черно тото“

Беларуската федерация по футбол лиши шампионската купа за 2022-ра година на Шахтьор (Солигорск), откакто клубът беше приет за отговорен в споразумяване на мачове, заяви националната осведомителна организация на страната (БелТА).

Също по този начин клубът е осъден с лишаване на 30 точки за този сезон и 20 за идващия, откакто федерацията призна, че висшестоящи ръководители на клуба са били в основата на схемата за споразумяване на срещи за облага. В допълнение се споделя, че въпросните началници и клубът са приети за отговорни в предоставяне на подкупи на други тимове от Лигата.

Още два тима бяха осъдени по същото дело. Енергетик-БГУ (Минск), който през предходната година приключи на 2-ро място, както и Белшина (Бобруйск) също са с отнети точки поради потвърдено присъединяване в споразумяване на дуели за облага от залози.

При това развиване на нещата БАТЕ (Борисов) е подаден в УЕФА като първенец на някогашната руска република за предходната година и те ще играят в квалификациите за Шампионската лига.
 УЕФА реши да не изхвърля Беларус от европейския футбол УЕФА реши да не изхвърля Беларус от европейския футбол
Беларуското състезание се организира в противоположен календар - от март до ноември. До момента са се изиграли седем кръга от сегашния сезон, а Шахтьор (Солигорск) слиза на последното 15-о място с минус 17 точки. Енергетик-БГУ е с отнети 20 точки и продължава с минус 16. Белшина е осъдена с лишаване на 10 и продължава с минус 8. При това състояние Динамо (Минск) сега излиза на върха в класирането.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР