Беларуската федерация по футбол отне шампионската титла за 2022-а година

...
Беларуската федерация по футбол отне шампионската титла за 2022-а година
Коментари Харесай

Отнеха шампионската титла на беларуския Шахтьор заради черно тото

Беларуската федерация по футбол лиши шампионската купа за 2022-а година на Шахтьор (Солигорск), откакто клубът бе приет за отговорен в споразумяване на мачове, оповестява националната осведомителна организация на страната.

Също по този начин Шахтьор е глобен с лишаване на 30 точки за сегашния сезон и 20 за идващия, откакто федерацията призна, че висшестоящи ръководители на клуба са били в основата на скица за споразумяване на мачове за облага от тотализатори. Още два тима са осъдени по същото дело, като вицешампионът от миналата акция Енергетик-БГУ (Минск), както и Белшина (Бобруйск) също са с отнети точки поради потвърдено присъединяване в споразумяване на срещи за облага от залози.

При това развиване на нещата БАТЕ (Борисов) е подаден в УЕФА като първенец на някогашната руска република за предходната година и те ще играят в квалификациите за Шампионската лига, добавя още организацията.

Беларуското състезание се организира в противоположен календар от март до ноември, като досега са се изиграли седем кръга от сегашния сезон. Шахтьор (Солигорск) слиза на последното 15-о място с минус 17 точки. Енергетик-БГУ е с отнети 20 и продължава с минус 16. Белшина е осъдена с лишаване на 10, като в този момент е с минус 8 пункта. При това състояние Динамо (Минск) сега излиза на върха в класирането.

Вижте още спортни вести във видеото. 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР