Беларус ще поиска руски ядрени оръжия, ако НАТО премести такова

...
Беларус ще поиска руски ядрени оръжия, ако НАТО премести такова
Коментари Харесай

Лукашенко призна Крим за руски и може да поиска ядрено оръжие от Москва

Беларус ще изиска съветски нуклеарни оръжия, в случай че НАТО реалокира такова съоръжение от Германия към Източна Европа. Това сподели Александър Лукашенко в изявление във вторник.

По-рано през месеца основният секретар на Нато Йенс Столтенберг заяви, че Съединени американски щати може да реалокира нуклеарни оръжия на изток от Германия, в случай че новата ръководеща коалиция в страната се откаже да ги държи на територията си.

„ Тогава ще предложа на Путин да върне нуклеарни оръжия в Беларус “, сподели Лукашенко пред съветската телевизия „ Сегодня “.

В изявлението Лукашенко също по този начин за пръв път сподели, че счита Крим за съветска територия, като добави, че възнамерява да посети полуострова дружно с съветския президент Владимир Путин.

Беларуският президент избягваше признание на полуострова за съветска територия поради заплахата от наказания.

Европейският съюз към този момент Беларус неколкократно по отношение на нарушавания на човешките права и угнетяване на демократичното придвижване в страната. То стартира след оспорваните президентски избори при започване на 2020 година, когато Лукашенко получи шести мандат на поста си.

През последните седмици напрежението по източните граници на НАТО се увеличи в резултат на мигрантска рецесия, насърчена от Беларус.

В същото време Русия стартира по границата си с Украйна, което докара до напрежение сред Москва и Запада.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР